Кошмарно начало провали Балкан срещу португалци


Кошмарно начало провали Балкан срещу португалци
(сн. balkan-basket.com)
06-12-2023 20:26 | BGbasket.com

Балкан започна със загуба участието си във втория етап на ФИБА Къп. На свой терен в „Арена Ботевград“ тимът отстъпи на силния португалски Порто с 63:88. Решаваща бе слабата първа част, в която домакините допуснаха 22 точки изоставане и до края така и не успяха да се върнат в мача, макар съперникът им да бе без двама от основните си играчи.

 

Загубата бе пета за баскетболистите на Петър Златанович в последните шест мача във всички турнири.

 

Следващият мач на „зелените“ в турнира е на 13 декември като гости на германския Гьотинген, но преди това те ще имат визита на Академик Пловдив.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

 

Двубоят започна кошмарно за Балкан, който само за три минути допусна двуцифрено изоставане – 2:12. Гостите вкарваха отвсякъде, като по никакъв начин не им се отрази ранното излизане на португалския национал Мигел Кейрош за натрупани нарушения. Те имаха солидно присъствие под коша и нанизаха пет тройки само за първата част, след която се откъснаха с 34:12.

 

През втория период играта бе много по-равностойна. Нападението на домакините потръгна, а Майки Диксън се отличи с няколко поредни коша. Те обаче продължаваха да отстъпват под коша и макар логично Порто да не успяваше вече да поддържа толкова висок процент, на почивката преднината му отново бе солидна – 52:34.

 

След паузата резултатността спадна значително и от двете страни. Баскетболистите на Фернандо де Са обаче поддържаха разлика от около 20 точки и преди последната четвърт се оттеглиха именно с такава – 65:45.

 

Нищо не се промени и в оставащото време, като и двамата треньори завъртяха целите си състави, а Порто нямаше проблем да задържи комфортен аванс до края.

 

Кливланд Мелвин бе над всички за победителите с 26 точки и 12 борби.

 

За Балкан Димитър Димитров реализира 16 точки.

 


СТАТИСТИКА НА БАЛКАН ОТ МАЧА С ПОРТО

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП, ГРУПА K, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФИБА КЪП, ГРУПА K, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи