Младенов и Миньор взеха здрав сблъсък срещу Левски


Младенов и Миньор взеха здрав сблъсък срещу Левски
(сн. НБЛ)
02-12-2023 19:39 | BGbasket.com

Миньор 2015 записа една от най-хубавите си победи в първия сезон в Sesame НБЛ, след много здрава битка до последната секунда срещу Левски като се наложи в зала "Триадица" със 78:73.

 

Победата бе четвърта за сезона за тима от Перник, който има и шест загуби, а след този двубой "сините" също вече са с баланс 4-6.

 

Двубоят започна с очакван хъс от страна на Миньор, а играта вървеше кош за кош съвсем равностойно. Никой не успяваше да вземе повече от две атаки аванс в тази част, а защитата играеше основен фактор в нея.


С агресията в тази фаза обаче Миньор натрупа бързо нарушения, което прати Левски общо 12 пъти на наказателната линия за 10 точки.


Тройка донесе минимална преднина от 16:15 за Миньор от началните 10 минути.


Миньор се разиграва в нападение в началото на втората четвърт и за 2 минути отбеляза бързи 8-0.
На обратния полюс Левски изпитваше огромни затруднения да намери път към коша на съперника, като единствено бързите контраатаки носеха някакъв успех за домакините.


С много битка и здрави единоборства Левски все пак успя да настигне противника в средата на частта и след това да изравни до 31:31.


Високите играчи на Миньор натрупаха по три фаула в това време, но това не попречи на гостите да владеят инициативата.


Перничани водеха с 3-5 точки до края на първото полувреме, и пропуснаха няколко шанса да се откъснат, за 35:38 след 20 минути.


Левски направи обрат след паузата, като поведе с 1 в средата на третата четвърт, но също нямаше аргументи да затвърди преднина.


Този период премина още по-здраво и битката под двата коша се завърза тотално - с постоянна размяна на водачеството и няколко равенства.


Именно при пълен паритет приключи и третата част - 56:56, с тройка със сирената на Алън Арнет. И последната четвърт стартира с три точки за Арнет, за аванс на "сините".


Трима играчи на Миньор увиснаха с по четири лични нарушения преди решителните моменти от двубоя, но Левски остана без Красимир Петров заради пет фаула за цялата последна част.

 

Отборите продължиха в същото темпо с много агресия и в минути, което доста затрудняваше реализирането. Левски все пак стигна до най-голямата си преднина в мача от седем точки с 6 оставащи минути на часовника, след шест точки под коша на Димитър Маринчешки.


Докато играчите на Миньор все още играеха с по четири фаула, и Марио Боянов напусна от Левски за пет, в средата на частта.


До нов обрат се стигна в последните две минути, когато Миньор поведе и отново се стигна до равенство 72:72, преди Александър Милов да реализира кош с 25 секунди на часовника да нов аванс на перничани.


До края двата тима се опитваха да се надхитрят, но Левски за пореден път показа слабост в изпълнението на наказателни удари и не си даде последен шанс за равенство.

 

Никола Ивкович бе най-резултатен за победителите с 15 точки, 14 има Лъчезар Тошков.


За съперника 21 реализира Алън Арнет със 7 борби, а Джон Флорвиъс се отчете със 17 точки и 8 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - МИНЬОР 2015

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи