Прогнози за 10-и кръг на Sesame НБЛ


Прогнози за 10-и кръг на Sesame НБЛ
02-12-2023 15:45 | BGbasket.com

Шест мача – пет дербита предлага поредния 10-и кръг на Sesame НБЛ, но шестият мач противопоставящ Шумен на лидера на Черноморец може да е най-интригуващ и интересен за залагащите. BGbasket.com ще се опита да запознае своите читатели с последни новини при отборите и с коефициентите на Sesame.bg за двубоите през уикенда и понеделник.

 

Левски – Миньор 2015 събота 17.30 ч. зала Триадица

 

Мачът, който ще открие кръга. Не е трудно да се прогнозира, че най-надъханият в залата ще бъде треньорът на перничани и легенда на Левски Георги Младенов. Това не му е първият мач срещу родния отбор, но със сигурност предстоящият ще е доста специален за него. През сезона Миньор победи ЦСКА и сега Младенов ще е най-щастливият човек към 19.30 ч. в съботната вечер, ако Миньор запише четвъртия си успех от началото на сезона. Отборът е единственият в лигата без американци, но след освобождаването на Езъкил Ричардс сякаш играе по-добре. Дуото Тошков/Милов се представя отлично напоследък. Левски е с четири загуби на собствен терен през сезона и само една победа – над Балкан, но тя е от 15 октомври. Основният плеймейкър Лъчезар Димитров отново ще отсъства.

 

Предложение за залог: хендикап в полза на Миньор

 

Шумен – Черноморец, събота 18.00 ч. Арена Шумен

 

Домакините още нямат успех през сезона на собствен терен, като загуби и 4-те си срещи, а пък бургазлии преминаха като валяци през всичките си съперници. Миналия сезон бургазлии спечелиха и двете си визити в Шумен, но те не дойдоха никак лесно. Напълно възстановен вече за гостите е Евгени Хаджирусев, което дава по-широк състав на треньора Васил Евтимов. Продължава лечението на Тони Троча. Наставникът на Шумен Янко Янков разчита предимно на 5 човека и е много важно как те ще се запазят от нарушения.

 

Предложение за залог: над общ брой точки

 

Берое – Спартак Плевен, събота 19.00 ч. Общинска зала Стара Загора

 

Поредно дерби. Домакините са може би най-непредвидимият отбор, който може да победи всеки и да загуби от всеки. В 9-те кръга от началото на сезона бе воден от трима човека. В миналия кръг бе спечелен двубоя срещу Балкан, но в състава няма много алтернативи ако някой натрупа фаулове или се контузи. Повторен дебют за тима се очаква да направи Седариан Рейнс. Гостите на думи сякаш разполагат с по-стойностни играчи, но до момента не го показват в по-голямата част от мачовете си. След травмите на Джонил Фъджет и Джулиен Люис треньорът Любомир Минчев няма кой знае каква широчина в състава си. В миналия кръг срещу Левски само стабилната стрелба от далеч към края на мача на Николай Стоянов и на Станимир Маринов през цялата среща бе причина за категоричния успех.

 

Предложение за залог: под общ брой точки

 

Балкан – ЦСКА, неделя 13.00 ч. Арена Ботевград

 

Голямото дерби на кръга, поне на думи. Двата отбора няма с какво да се изненадат, защото се познават отлично. През миналия сезон изиграха общо 8 мача с променлив успех. В настоящия Балкан е стопроцентов у дома, но със сигурност има натрупана умора в състава, който не е чак толкова широк с оглед двете надпревари – НБЛ и евротурнирите. Вероятно Мартин Сотиров, познаващ отлично работата на Росен Барчовски ще е помощник на треньора Петър Златанович относно скаутинга преди мача. ЦСКА не може да намери истинското си лице. Гардът Маркъс Хамънд вече не е в тима, но засега няма негова замяна. С травма е и Виктор Гергов, който не играл от загубата от Рилски спортист в Самоков в средата на ноември. Росен Барчовски трябва да изтърпи наказание от един мач и да е на трибуните.

 

Предложение за залог: под общ брой точки

 

Черно море – Академик Пд, неделя 18 часа зала „Христо Борисов“, Варна

 

Дерби на дъното. Двата отбора заемат последните две места в класирането с еднакъв актив. Двете победи на домакините са взети в последните три кръга. Тимът играе много силно пред собствена публика. Завръщането след контузия на Мартин Коцев ще даде повече нападателна мощ на отбора. Ахилесовата пета в състава на гостите според треньора Йордан Янков е стрелбата от далечно разстояние. Преди половин месец той каза, че нещо „в отбора пречи“, след което последва и раздялата с Джейлън Минет, който бе заменен с Ренел Къмингс, но Академик записа само една победа през ноември от пет мача.

 

Предложение за залог: победа за Черно море

 

Рилски спортист – Ямбол, понеделник 19 часа „Арена Самоков“

 

Двубоите между двата отбора обикновено са доста резултатни. Домакините са много силни в собствената си зала, като единственото им поражение тук от началото на сезона е доста изненадващо – от Шумен. Тимът е в серия от четири победи от пет мача. Центърът Крейг Осейхвувуомван не игра при победата над Черно море, но от няколко кръга на линия е гардът Майкълин Скот. За гостите се очаква завръщането в тима на Айзък Бонтън, който не взе участие при успеха над Миньор в средата на седмицата.

 

Предложение за залог: победа за Рилски спортист и над общ брой точки

 

* Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Отговорна игра" на sesame.bg и в сайта на НАП.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи