УС на БФБ свика извънредно Общо събрание


УС на БФБ свика извънредно Общо събрание
01-12-2023 14:36 | BGbasket.com

Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол взе важни решения на поредното си заседание.

УС свиква извънредно Общо събрание на 12.01.2024 г. от 9:00 в новата конферентна зала на столичната зала „Триадица“. Единствената точка в дневния ред е: „Утвърждаване на оценка на дейността на баскетболните клубове и процентното (точково) разпределение за оценка на степента на изпълнение на утвърдените критерии и показатели от БК за дейността им през 2023 г.“.

Спазването на сроковете по изпълнение на програмата за финансово подпомагане на проекти за развитие на спортните клубове на Министерството на младежта и спорта е и причината за свикването на извънредното Общо събрание. Редовното такова ще се проведе по план през март.

УС утвърди и годишните работни планове за 2024 г. на посочените треньори, както и тези на селекционерите при мъжете и жените – съответно Росен Барчовски и Татяна Гатева. УС възложи на Треньорската комисия в срок до 30.01.2024 г. да разработи план за устойчиво развитие на треньорски кадри на националните отбори. 

УС утвърди проект на БФ Баскетбол за кандидатстване за финансово подпомагане от ММС на провеждането на Европейското първенство за жени до 20 г. в Дивизия Б в гр. София от 6 до 14 юли 2024 г. по Програмата за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни състезания на територията на Република България.

Местният организационен комитет за шампионата ще е с председател Филип Виденов и членове Елеонора Рангелова, Красимира Петрова, Иван Ценов, Христо Христов, Марио Андреев и Цветелина Кръстева.

На заседанието си Управителният съвет утвърди също проекти на БФБаскетбол за кандидатстване за финансово подпомагане от ММС по следните програми: Програма за развитие на спорта за хора с увреждания през 2024 г., Програма за олимпийска подготовка и развитие на спорта за високи постижения за 2024 г. и Програма за кадрово осигуряване на олимпийската подготовка и спорта за високи постижения за 2024 г

Управителният съвет възложи също на Треньорската комисия да финализира процедурите за контрол и санкции при прилагането на чл. 123 от Правилата за провеждане на първенствата за подрастващи.

УС свиква среща на 15.01.2024 г. за обсъждане на структуриране на всички държавни първенства за сезон 2024/2025  и определяне на финални срокове за приемане на заявки за участие в държавните първенства. Формат на срещата: Президент, Изпълнителен директор, председател ТК, председател СТК, представители на ББЛ и НБЛ.

УС утвърди също Проект за кандидатстване за финансово подпомагане на дейности по чл. 2, ал. 3, т. 1 от Наредба № 3 от 02.04.2019 г. за реда за финансово подпомагане на дейности в областта на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност

Бяха приети и два нови клуба за членове на федерацията – Баскетболен клуб Волтрон с председател Константин Касъров и Сдружение баскетболен клуб Дъ Кингс с председател Данаил Киров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи