Дуото Тошков - Милов изведе Миньор до трета победа


Дуото Тошков - Милов изведе Миньор до трета победа
(сн. НБЛ)
25-11-2023 19:03 | BGbasket.com

Миньор 2015 записа трета победа от началото на сезона в Sesame Национална баскетболна лига. В много оспорван и изпълнен с обрати мач тимът надви Академик Пловдив с 93:83, след като повече от половината точки бяха вкарани от дуото Лъчезар Тошков и Александър Милов. Двубоят се проведе в залата на ЦСКА в София, тъй като тази в Перник все още не е готова.

 

Дебют направиха новите попълнения за двата тима – Богдан Бринюк за символичните домакини и Ренел Къмингс за съперника им.

 

След този двубой Миньор 2015 е с баланс 3-5, а в следващия кръг гостува на Ямбол. С успеха тимът изпревари днешния си опонент, който остава с 2-6 прези домакинството си на Черноморец.

 

Баскетболистите на Георги Младенов поведоха с 14:8 до средата на първата част, но много бързо съперникът им стигна до пълен обрат след 9 безответни точки. Последва размяна на кошове, а след десет минути игра имаше пълен паритет – 19:19.

 

Нови смени на водачеството дадоха начало на втория период, след което Академик успя да дръпне със 7, главно заради по-точния си мерник под коша. Миньор 2015 обаче демонстрираше по-добра успеваемост от далечно разстояние, а воден от Лъчезар Тошков и Александър Милов, преди почивката тимът отново възстанови равенството – 39:39.


Серия от 10:0 в полза на баскетболистите на Йордан Янков даде начало на второто полувреме, но отборът от Перник не само че бързо стопи разликата, а преди заключителната четвърт и обърна за 64:63.

 

Мачът продължи много оспорвано, като първите четири минути на решителния период бяха белязани от нова серия обрати. Две поредни тройки на Пантович и Милов дадоха аванс на Миньор при 78:72, като на практика те се оказаха и решаващи, тъй като до края Академик така и не успя отново да стопи разликата.

 

Гостите вкараха повече точки под коша, но отбелязаха само 4 тройки срещу 11, а освен това изпуснаха 11 наказателни удара, което също натежа в края.

 

Лъчезар Тошков изигра много силен мач с 30 точки (5 тройки), а 24 точки добави Александър Милов.

 

За Академик 20 реализира Джералд Лидел, с 15 е Ренал Къмингс.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧАМИНЬОР 2015 - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Миньор 2015, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи