Росен Барчовски: Беше важно за самочувствието ни да спечелим преди мача в Бургас


Росен Барчовски: Беше важно за самочувствието ни да спечелим преди мача в Бургас
19-11-2023 16:13 | Max Sport 2

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски сподели мнението си след трудната победа на неговия тим срещу Спартак у дома:

 

„Не мога да кажа, че сме били по-добри, мачът беше равностоен. Спартак също имаше своите шансове, три пъти повежда с 1 точка в четвъртата час. Имахме и малко шанс, с който спечелихме, но по-важно е друго. Те започнаха много остро, поведоха 9:0 с три тройки, техният център изпусна да забие, щеше да стане 11. Преди това мислех да вземе таймаут, но ние се окопитихме, защото в доста мачове имаме лош старт. Започнахме да играем много добре, успешно в защита, лимитирахме ги, имахме възможност да откраднем топки, да спечелим борби и да играем в транзиция, където сме силни.

 

През второто полувреме това беше акцентът на разбора ми – че те няма с какво да върнат мача, освен да започнат много остро, рисково, хазартно, да стрелят смело за три точки и го направиха. Направиха си добър анализ срещу нашата защита, двамата им американски гардове ни вкараха доста тройки.

 

По отношение на нападението – по-добър процент за стрелба, печелим с много повече вкарани фалове, играхме агресивно, нормално е да изпълним много, но изпуснахме 12, а в такъв труден мач това може да изиграе лоша шега, накрая подобрихме процента, при стрелбата за три точки също.

 

Имаме много контузии, играчи са извън форма, това е голям потенциал. В личен план искам да поздравя Георги Боянов. Това е най-стойностният му мач в редовния сезон. Показа какво може като сърце и характер и ни помогна много.

 

Само да вкараме няколко фала, в което сме добри, разликата няма да падне на 5-6-7, а ще бъде 12-13, което ще донесе спокойнствие и ще им вкара напрежение, това е важен момент. Имаме 21 асистенции и много отворени стрелби, въпрос на тренировка и влизане във форма, трябва да подобрим начина на работа и смятам, че ще го направим.

 

В Самоков шяхме да спечелим с късмет, защото Рилски ни водеше цял мач, а тук беше обратното. Два различни мача, единият го спечелихме. Опитахме да работим тази седмица за началото на мача, не сме във форма. Като изключим тези три тройки, бяхме добре. С времето ще се оправят нещата.

 

Беше избит зъб на Кейлъб, падна му. Аз не видях, но играчите ми казаха, че има удар с лакет, затова исках оспорване, съдиите обаче прецениха, че е неволен.

 

От началото на сезона във всеки мач Кейлъб Уесън получава по мининим два фала, които ги няма. Тук при втория или третия нямаше нищо, така беше и в Самоков, а той е важен играч, висок. Като дадеш на един центр, който е постоянно в контакт и прави 1-2 фала, още два, които ги няма, това променя структурата на целия състав. Затова ми беше реакцията, когато получих техническо. Инначе нямам претенции към съдийството, може да е имало грешки и в двете посоки. Бяхме малко по-добрият отбор.

 

Беше важно за самочувствието ни да спечелим преди мача в Бургас. Ще подходим сериозно и мобилизирано, но те играят най-добре и нямат загуба. Отиваме да играем с фаворита в първенството.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи