Отбор от елита на Испания ще е сред следващите съперници на Балкан във ФИБА Къп


Отбор от елита на Испания ще е сред следващите съперници на Балкан във ФИБА Къп
(сн. balkan-basket.com)
16-11-2023 15:03 | BGbasket.com

Билбао Баскет ще е един от съперниците на Балкан във втория етап на ФИБА Къп. Подобно на българския шампион, елитният испански тим също предсрочно си гарантира мястото в следващата фаза.

 

Билбао Баскет е в група B, където кръг преди края е с пълен актив от пет победи и няма как да бъде изместен от първата позиция. Тимът също се класира напред в сряда след победа над румънския Сибиу, в чийто състав са Павлин Иванов и Йордан Минчев.

 

Балкан и Билбао Баскет ще са в група К във втория етап на ФИБА Къп, където ще е и победителят от група I. Това ще е един измежду германския Гьотинген и италианския Варезе, които за момента са с еднакъв баланс 4-1. При ново равенство и след последния кръг, първи ще е Гьотинген заради предимството в директните мачове.

 

Както е известно, за втория етап на ФИБА Къп се класират, освен победителите в десетте групи, така и шестте най-добри завършили на вторите позиции в тях. Последният тим в групата на Балкан ще е именно един от тези отбори и по-конкретно – шестият от тях по показатели.

 

До края на първия етап остава още един кръг, а мачовете от Топ 16 започват на 3 декември, като отново ще се играе на разменено гостуване във формат всеки срещу всеки. Напред към четвъртфиналите ще продължат първите два отбора от всяка група.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи