Рилски спортист призова феновете за подкрепа към женския национален тим


Рилски спортист призова феновете за подкрепа към женския национален тим
08-11-2023 17:00 | BGbasket.com

Рилски спортист призова феновете за подкрепа към женския национален отбор на България при домакинството срещу Финландия в "Арена Самоков" на 9 ноември (четвъртък).

 

България ще посрещне Финландия в първия си двубой от група В на квалификациите за Европейското първенство за жени през 2025 година.

 

"В четвъртък Самоков ще бъде домакин на важен мач! В него националният отбор на България приема Финландия от 19:00 часа. В състава на България има и три момичета от женския Рилски спортист - Деница Манолова, Моника Борисова и новото попълнение в отбора ни от тази година Виолета Григорова. На пейката до треньора Таня Гатева ще стои още една самоковка - Вероника Джикова. Причини да дойдете в залата има достатъчно, така че ви очакваме. Входът за двубоя е свободен", напомнят от самоковския баскетболен клуб във Фейсбук.

 

"Специално за мача в града ще пристигне и президентът на ФИБА Европа Хорхе Гарбахоса. Той ще гостува на Българската федерация по баскетбол, като ще има и специална среща с президента Георги Глушков. Бившият испански национал е ставал световен и европейски шампион, има още три медала от шампионати на Стария континент, сребро от Олимпийски игри, както и десетки отличия и трофеи на клубно ниво", добавят от лагера на Рилски спортист.

 

Три дни по-късно съставът на България ще гостува на Словения в Любляна, а сред съперниците в групата е и тимът на Унгария.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи