Петър Златанович: Убива ме, когато някой каже, че играем колебливо


Петър Златанович: Убива ме, когато някой каже, че играем колебливо
(сн. balkan-basket.com)
04-11-2023 22:34 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Петър Златанович сподели мнението си след трудната победа срещу Спартак у дома:

 

„Ключовото беше в това, че казах на играчите, че след този мач вече не могат да казват, че играем колебливо, което мен ме убива, когато някой го каже. Изключително оспорван мач. Супер мач, даже нямам търпение да го изгледам пак.

 

Като гледах статистиката, всички параметри бяха равностойни - бързи атаки, асистенции, даже те имат повече борби от нас. Едното нещо обаче, което ни липсваше в три поредни мача, бяха наказателните удари. Днес бяхме 20 от 22 и мисля, че това е много важно в един момент – да имаш концентрация при фаловете и да ги вкарваш.

 

Завръщането на Илиян не е само един човек повече в ротацията. Не знам дали някой има такава енергия в НБЛ, което дава възможност и другите да видят и да се хвърлят, така че естествено, че помага.

 

Спартак е изключително силен съперник. Не знам кой още има такава дълбочина в състава си в НБЛ, може би ЦСКА, нищо лошо не казвам за другите. Просто имат петима чужденци и съм много доволен, че спечелихме този мач. Като играете сряда – събота, няма само физическа умора, а и психическа. Казах им, че всеки ден, в който имаш мач, трябва да се доказваш, като тенисистите. Например Новак Джокович след 37 години иска пак да стане първи.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Петър Златанович
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи