Николай Стоянов: Направихме детински грешки


Николай Стоянов: Направихме детински грешки
(сн. balkan-basket.com)
04-11-2023 22:00 | Мария Маринова

Баскетболистът на Спартак Плевен Николай Стоянов стана водещ реализатор за отбора си срещу Балкан, но това не стигна за победата в Ботевград. Ето и какво обясни той след поражението на тима му:

 

"Мачът се реши в две нападения, в които мога да кажа, че направихме детински грешки. Една вкарана стрелба на Липс в края, която се завъртя и влезе с табло – мисля, че там всичко се реши, но и може би и тези грешки в нападение, да изстреляме топката от тройката в началото на нашето нападение и след това да направим грешка. Това беше разковничето.

 

Успяхме да съкратим разликата, дори да излезем напред в резултата, може би там трябваше да задържим и да спечелим този мач. Губим втори такъв двубой, надявам се да си вземем поуките и в следващите срещи, които ще решат първите места в класирането, да започнем да показваме по-сериозно лице.

 

За сработването с новите попълнения трябва време. Във всяка една работа е така, за да има достатъчна симбиоза между всички. Така че  и на нас ще ни трябва време в залата да работим. Мисля, че с всеки изминал ден успяваме да подобряваме играта си. Днес си пролича някакъв напредък, но не беше достатъчен.

 

Твърде рано е да се каже къде виждам Спартак в края на сезона, надявам се да е в челните позиции.

 

Паралелно с разузнаването на Балкан, които са ни по-познати, разбира се, се опитахме да направим лек разбор и на мачовете на Тарту. Сега ще наблегнем повече на тях. Надявам се дори в този мач, който предстои, да показваме все по-високо и по-високо ниво и тези мачове да ни помагат да започнем да заприличваме на по-сериозен отбор в нашето първенство."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Николай Стоянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи