Николай Стоянов: Наложиха темпо, което в България рядко достигаме


Николай Стоянов: Наложиха темпо, което в България рядко достигаме
(сн. facebook.com/bcspartakpleven)
11-10-2023 21:03 | TV1

Баскетболистът на Спартак Плевен Николай Стоянов бе най-резултатен за отбора си при загубата от Бристол Флайърс на старта на Европейската северна баскетболна лига. Ето и причините за поражението, според него:

 

„Съперникът наложи едно темпо, което в България рядко успяваме да достигнем. Това беше най-голямата разлика. На няколко пъти успявахме да вземем инициативата и да си помислим, че можем да обърнем, но за малък период те се връщаха на базата на тази агресия в защита и транзиция в нападение.

 

Не мисля, че това, че те са имали повече мачове, е основният проблем. Ние изиграхме пет контролни срещи. Двама от нашите съотборници пристигнаха преди 4-5 дни, може би това е едно от нещата, трябва повече време да се адаптират. Имаше пробойни в нападение, където пропускахме да направим нападенията, които бяхме подготвили -дали, че не сме се стиковали или заради тяхна агресия. Може би и двете неща изиграха роля.

 

Преди срещата бях уверен, че ще победим и залата ще е пълна, че ще стане голям празник. В живота невинаги е така. 

Още на полувремето си казахме, че такива мачове ще ни помагат. Бристол Флайърс е сериозен отбор, успяха да се задържат в мача, въпреки добрите ни серии стрелба. Казахме си, че това ще е един урок за нас и ще бъдем готови за следващите мачове и Европа, и в първенството.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Николай Стоянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи