Черноморец отказа Берое след фамозен трипъл-дабъл на Смит


Черноморец отказа Берое след фамозен трипъл-дабъл на Смит
(сн. НБЛ)
09-10-2023 20:47 | BGbasket.com

Черноморец започна с убедителна победа новия сезон в Националната баскетболна лига. В последния мач от първия кръг тимът надви Берое с 86:74 в зала „Общинска“ в Стара Загора.

 

Гостите на практика отказаха съперника си още през първата част, в която натрупаха двуцифрена преднина и не я изпуснаха до последно, а с трипъл-дабъл за успеха се отличи Шон Смит. Дебют начело на домакините направи новият треньор Никола Василев.

 

След седмица Берое ще гостува на Шумен, докато за Черноморец приема Рилски спортист.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна кошмарно за старозагорския тим. Макар Николай Титков да вкара първия кош в мача, след това Берое започна да прави пропуск след пропуск. Водени от стартиралия силно Христо Захариев, гостите отбелязаха 17 безответни точки, преди Николай Николов да се разпише в последната секунда на частта за 4:17.

 

Кратък импулс в играта на домакините в началото на втората четвърт намали разликата на 8, но те стреляха едва 27% от игра през първото полувреме. Черноморец пък вкарваше много точки на бърза атака, поддържайки почти перфектен процент под коша и на почивката дръпна с 41:26.

 

Берое вдигна успеваемостта си след паузата, но не успяваше да опази Шон Смит, който още в третата част направи трипъл-дабъл. На два пъти разликата минаваше границата от 20 точки, а преди заключителния период баскетболистите на Васил Евтимов водеха със 70:52.

 

В оставащото време Черноморец допусна спад в играта си, Берое се възползва и заличи част от пасива си, но силите не стигнаха за нещо повече в мача. Заради контузия за тима от Бургас отново не игра Ладериън Грифин.

 

Травис Макконико бе най-резултатен за успеха с 25 точки. Шон Смит записа 20 точки, 15 борби и 12 асистенции само с два пропуска от игра. Христо Захариев има 11 точки, с 10 е Тони Троча.

 

За съперника Даръл Дейвис реализира 17 точки, с 16 е Джабари Крейг, Антун Маричевич добави 11, 10 вкара Николай Титков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи