Любомир Минчев: Срещу по-добри отбори този спад ще е проблем


Любомир Минчев: Срещу по-добри отбори този спад ще е проблем
(сн. НБЛ)
08-10-2023 16:02 | Max Sport 2

Спартак постигна убедителна победа срещу Академик на старта на сезона в НБЛ, но старши треньорът на тима Любомир Минчев не бе доволен от спада, който допусна тима му за кратко в хода на срещата. Ето какво сподели наставникът след мача:

 

„В самото начало ги подложихме под натиск и те направиха доста грешки при по-агресивната защита. Направихме разлика още през първата час и както винаги се случва с моя отбор, в момента, в който ги похвалих, ние се отпуснахме и направихме грешки. Те също заиграха по-агресивно, особено през второто полувреме. Аз си гледам моя отбор, имаше спад през втората четвърт и срещу по-добри отбори това ще е проблем.

 

Трябва да имаш необходимия брой играчи и ротация, за да поддържаш това ниво. В зависимост от противници понякога може по различен начин да подхождаме.

 

Първо трябва да влязат във форма и да се аклиматизират, Родни не беше и вчера, и днес, което е проблем. Да тренира сам е едно, а с отбор и в игрова обстановка е различно. Първо трябва да се оправят контузените и да влязат във форма, да сме здрави и да можем да се развиваме. За мен отборът има потенциал, единствено искам да сме здрави. Фъджет е почти готов. Вече леко тренира с нас, за Люис по първоначална информация трябва да започне леко да тренира в понеделник с нас, няма да го форсирам за следващия мач в сряда. Ще видим как върви тренировъчният процес и ако няма проблеми, лека-полека ще се връща и той.

 

Няма треньор как да каже, че не го интересува дадено първенство. Отборите в Европейската северна лига са добри. Англичаните, с които играем в сряда (б.р. Бристол Флайърс), са много атлетични и бързи. Играят на различна скорост от това, на което сме свикнали, но имаме своите шансове, трябва да се възстановим и да се подготвим нормално.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи