Миленков: Не очакваме чудеса в представянето ни, но предстои изравнено първенство


Миленков: Не очакваме чудеса в представянето ни, но предстои изравнено първенство
(сн. НБЛ)
30-09-2023 15:18 | BGbasket.com

Старши треньорът на Берое Бойко Миленков очаква оспорван и интересен сезон в Националната баскетболна лига. Ето какво сподели той пред клубната страница на отбора си седмица преди старта на шампионата:

 

„Подготовката на отбора протича съвсем нормално. Малко по-тежичко е за всички преди сезона, защото натоварванията са по-сериозни, но засега момчетата проявяват старание и се раздават в тренировъчния процес. Имаме минимален здравословен проблем с един от чужденците, но той, въпреки всичко, тренира и играе на 100%.

 

След като анализирахме грешките, които сме допуснали минали сезони, си поставихме за цел, да се усили атлетизмът в подкошието и да селектираме състезатели, които ще се раздават в защита. На този етап съм обнадежден, че в тези аспекти ще изглеждаме различно.

 

Контролните срещи дават бегла представа за това как ще се развият събитията в шампионата. Все пак отборите по-скоро експериментират в ротациите. Има състезатели и отбори, които са по-напред, други по-назад в подготовката. Има контузии. Победите над Академик и Спартак ни окуражават, но и двата отбора не бяха в пълни състава. Стоим здраво стъпили на земята и знаем, че само с работа в тренировъчния процес ще вдигаме нивото.

 

При нас се върнаха Ники Николов и Ники Титков, които са така да се каже и наши момчета. Много разчитаме на тях. Разчитаме на опита и шута на Дарин Иванов, на организаторските способности на Мишо Комбаков. Чужденците в Берое винаги са били доста интересни за нашето ниво баскетбол. В отбора тренират и няколко юноши, които не са на необходимото ниво все още, но помагат изключително много в работата. Това е голям плюс за тях в развитието им.

 

Не очакваме чудеса в представянето ни, но все пак като гледам селекциите на отборите, ни предстои много изравнено и супер интересно първенство. За мен Шумен, Черно Море, Ямбол и Академик ще бъдат по-силни. Водещите отбори със сериозните финанси са ясни. Освен това, с разделянето на шестици, всеки мач става от значение.

 

Аз лично си пожелавам нормален сезон трета поредна година. Надявам се на третата година пожеланията ми да се сбъднат, защото до сега нямахме този късмет. Все пак общината е поела по-сериозен ангажимент.

 

В понеделник гостуваме на ЦСКА, който е основен фаворит за титлата този сезон. Другия понеделник приемаме Черноморец, който ще запише участие във ФИБА Къп няколко дни преди това. Здрави да сме!"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Бойко Миленков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи