Черноморец срази и ЦСКА в контрола


Черноморец срази и ЦСКА в контрола
(сн. facebook.com/cskasofiabasket)
26-09-2023 20:47 | BGbasket.com

Черноморец спечели и втората си поредна контрола в София. След успеха срещу Левски преди ден, тази вечер вицешампионите надвиха и ЦСКА, този път със 75:65.

 

И двата тима не бяха в оптималните си състави за този двубой. ЦСКА отново бе без Брандън Йънг, Васил Бачев, Дамян Минков, Георги Цеков и Кристиян Челенков, докато в игра се появи Георги Боянов. Черноморец пък още не може да разчита на Христо Захариев, а минути в мача не записа и Максим Чоков.

 

Неофициален дебют в мъжкия баскетбол направи роденият през 2008 година юноша на ЦСКА Боян Кьосев.

 

Домакините поведоха със 7:2 на старта на мача, но след първата част съперникът обърна за 19:17. Баскетболистите на Васил Евтимов продължиха да увеличават преднината си и на почивката се откъснаха с 42:26.

 

Разликата в тяхна полза стана и 19 точки след паузата, но последва подем в играта на ЦСКА, който започна да топи изоставането си и преди заключителната четвърт се доближи на 48:52. Черноморец обаче не допусна обрат в оставащото време и спечели мача.

 

Най-сериозното предимство на гостите бе в подкошието, където те овладяха 40 борби (14 в нападение) срещу 34 за армейците, като допуснаха и по-малко грешки.

 

Травис Макконико бе най-резултатен за победителите със 17 точки, като добави още 7 борби и 5 асистенции, но и най-много грешки за отбора си – 6. Ладейриън Грифин реализира 13, а по 11 добавиха Тони Троша и Шон Смит.


За ЦСКА по 14 точки отбелязаха Маркъс Хамънд и Георги Боянов, 13 има Венцислав Петков, а Кейлъб Уесън бе близо до дабъл-дабъл – 8 точки и 10 борби.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи