Политехника първи, ЦСКА -2 последен на турнира в Дупница


Политехника първи, ЦСКА -2 последен на турнира в Дупница
(сн. ББЛ)
17-09-2023 20:07 | BGbasket.com

Политехника спечели първото издание на турнира за Купата на Дупница, на който бе домакин. Надпреварата бе организирана от клуба и Българска баскетболна лига в партньорство с Община Дупница, като се проведе този уикенд в спортната зала в града. В нея участваха още ЦСКА -2, Видабаскет и Ботев 2012 Враца, а за MVP бе избран Димитър Генов от състава на Политехника.

 

На полуфиналите Политехника постигна убедителна победа срещу Видабаскет с 90:54 след много солидна игра в подкошието. Домакините водеха през цялото време, като в края преднината им достигна и 49 точки.

 

Най-резултатен за успеха бе Мартин Петров с 20 точки, а Асен Попов се отчете с 18 и 9 борби. За тима от Видин по 12 точки реализираха Теодор Киров и Цветомир Стрезов.

 

За финала се класира и съставът на Ботев 2012 Враца, който в другия мач надви ЦСКА -2 с 80:76. Новакът в ББЛ А група, в чийто състав личаха имената на някои доста опитни играчи, натрупа двуцифрена преднина още в началните минути срещу участващия основно с юноши в надпреварата тим на съперника и не я изпусна до края.

 

Калоян Пенев се отчете с 26 точки и 10 борби за успеха плюс 7 грешки, докато 18 точки и 8 борби има Ценко Наков. В групата „червените“ бе и треньорът в школата на клуба Ахилеас Зикас, който вкара 20 точки, а 18 има Мартин Александров.

 

Загубилите се изправиха един срещу друг в двубоя за третото място, в който Видабаскет направи късен обрат срещу ЦСКА -2, след като изоставаше с двуцифрена разлика, печелейки със 73:67.

 

Калоян Петров записа 16 точки за успеха, с 12 е Филип Емилов, а Теодор Киров има 10 и 7 борби. Ахилеас Зикас отново бе най-резултатен за отбора си и в този мач с 15 точки, 12 има Марк Воденичарски.

 

Политехника записа изразителна победа и във финалния си мач, този път срещу Ботев 2012 Враца със 104:75. Първите 15 минути на срещата бяха много оспорвани с няколко смени на водачеството. Последва обаче силна серия на състава от Дупница, който на почивката се откъсна с 49:33 и до края спечели още по-убедително.

 

Даниел Запрянов бе най-резултатен за победителите със 17 точки, 16 има Мартин Петров. За съперника Калоян Пенев се отчете с 23 точки, 19 добави Джими Хънт.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи