Южен Судан влезе в баскетболната история, бивш играч на Ямбол носи победа за Кабо Верде


Южен Судан влезе в баскетболната история, бивш играч на Ямбол носи победа за Кабо Верде
Бившият играч на Ямбол Уйлямс Тавареш бележи поредния кош за Кабо Верде
28-08-2023 13:55 | BGbasket.com

Южен Судан записа първата си победа на Световно първенство, след като разби Китай с 89:69. Основана като държава през 2011 г. и приета във ФИБА през 2013 г., дебютантът на Световното първенство Южен Судан бързо преодоля загубата на старта от Пуерто Рико, като спечели категорично срещу държава, която е с население над 141 пъти повече. 

 

В първия мач за деня в група африканците имаха петима играчи с двуцифрен точков актив, като най-резултатен бе Карлик Джоунс с 21 точки, като същевременно направи 5 асистенции, 2 борби и 1 открадната топка. Отборът допусна само 5 грешки, най-малко за тим от началото на шампионата, и имаше 50 процента стрелба от тройката (15 от 30 опита).

 

В двубой от група F Венецуела допусна второ поражение и почти сигурно загуби шансове да се класира за четвъртфиналите след 75:81 от Кабо Верде. С основен принос за успеха островитяните от Северната част на Атлантическия океан бе бившият играч на Ямбол Уйлямс Тавареш, реализирал 20 точки. Съотборникът му Бетиньо Гомеш добави 22, като двамата вкараха над 50 процента от актива на тима си. Звездата на Реал (Мадрид) и най-полезен играч на последния Файнъл Фоур в Евролигата Еди Тавареш завърши със само 6 точки. В последния кръг Кабо Верде ще играе срещу Словения.

 

-----------

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2023
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи