Академик Пловдив спечели бронз на Купата след три години пауза


Академик Пловдив спечели бронз на Купата след три години пауза
24-04-2015 15:41

Академик Пловдив спечели бронзовото отличие от турнира за Купата на БФБ. Момчетата на Йордан Иванов се наложиха със 77-63 в мача за третото място над Рилски спортист и оставиха самоковци на четвърти. Така Академик отново спечели бронзово отличие след три години пауза, когато през 2012 остана зад Берое и съименника от Благоевград.

 

Рилски спортист започна добре мача, но само през първите минути. Малко след това Васил Бачев и Илиян Ставрев дадоха ход на на своя тим с две тройки и пловдивччани поведоха със 7 точки. Към края на периода самоковци намалиха изоставането си до 3, но след 10 минути Академик Пловдив отново бе напред с 8 при 20-12. В средата на втората част след тройка на Дарин Иванов, Рилски спортист изравни при 26-26, но с тройка Васил Бачев върна веднага аванса на пловдивчани. Рилецо допуснаха няколко грешки, а Академик направи серия от 10-0, за да дръпне отново сериозно в резултата и да направи разликата за първи път двуцифрена. Така двата отбора излязоха в почивка при 6 точки преднина за тимът на Йордан Иванов.

 

В началото на втория период Дарин Иванов и Данаил Спасов върнаха самоковци в мача и те обърнаха с една при 44-43. Дудев и Бачев обаче нанизаха по една тройка веднага след това и отново дадоха водачеството на своя тим. Така разликата се вдигна отново, стана двуцифрена, а след това самоковци нямаха повече сили да се доближат.

 

Петимата титуляра на пловдивчани завършиха с двуцифрен точков актив, като с 16 най-резултатен бе Илиян Ставрев. Васил Бачев се включи с 14 точки, а 13 добави Георги Бързаков. С дабъл дабъл от 10 точки и 11 асистенции пък се отличи Милен Дудев. Академик вкараха 10 тройки срещу пет за Рилецо и разликата дойде от тях.

За самоковци с 18 точки и 11 борби приключи Александър Милов, а 13 точки добави Дарин Иванов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ - РИЛСКИ СПОРТИСТ 

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+



Тагове: А група - мъже, Купа БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи