Отворено писмо на Симеон Варчев


Отворено писмо на Симеон Варчев
18-01-2016 17:34

Симеон Варчев, който днес напусна управлението на Черно море Порт Варна, излезе с отворено писмо, публикувано в клубния сайт на отбора. Ето пълния му текст:

 

"Свободата на словото е хубаво нещо, но само когато е в главата на честни и искрени хора. Попаднало в нечистоплътни хора е живо самоубийство. Повод за тези размисли ме наведе статията в "7 дни спорт" на 18-ти този месец - "Симо Варчев подава оставка днес" от Мая Димитрова. Толкова много неточности, а може да се каже и лъжи на едно място не бях чел. 

 

"Години наред един от най-важните баскетболни центрове на България Черно море от Варна умира бавно и мъчително". Е как години наред да умираме като през 2014г .отборът игра финал за Купа България и спечели бронзовите медали в Държавното първенство. През 2015 г. спечели Купа България и отново взе бронзовите медали в първенството. Всички отбори от детско-юношеската школа са в призовата шестица. Ако това е умиране, кое ще се нарече успешно представяне. Да, през тази година имаме финансови затруднения. Както вече изнесохме в медиите, това се дължи на факта, че бюджетът бе правен от средствата на три спонсора, но договорът си изпълнява само "Порт Варна". Да, "Порт Варна" изпълнява своя договор и ние му даваме писмен отчет за изразходваните средства. Защо лъжете? Защо внушавате на хората, че аз съм некоректен партньор? От къде измислихте, че "Интерком груп" е искал да ни стане спонсор. Със собственика Павлин Николов работихме коректно три години 2004-2007 г. Не знам той или негов представител да е изразил желание за спонсорство, та камо ли аз да съм изразил отрицателно становище. Лъжи! Много лъжи!

 

Това, че имате голямо желание да ме очерните е ясно, но не ми е ясно защо намесвате Министъра? Какво общо има той със цялостната ситуация? Той правилно Ви казва - "В това не мога да се меся".

 

Апропо, сега когато не съм в клуба с нетърпение ще очаквам да назовете компанията, която желае да вземе клуба. Дай боже да я има или, както всичко написано в пасквила Ви, е измислица. След 34 години работа в клуба си отивам. Хората с времето ще преценят лошо ли е или добро. Дано само доброжелателите на клуба не са с Вашия манталитет".

 

Симеон Варчев

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Симеон Варчев, Черно море Порт Варна
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи