Коледата на семейство Лилови в Италия


Коледата на семейство Лилови в Италия
27-12-2015 15:11

„Далече от близките, без сняг и при 16 градуса температура Коледата ни е по-вълшебна отвсякога! Получихме най-големия си подарък.“ Така нарекоха Коледата си едно слънчево баскетболно семейство Иван и Йоана Лилови, когато щастието вече е в ръцете им - първородната им дъщеричка Виктория. 

 

От този сезон бившият гард на Балкан Иван Лилов е част от втородивизионния италиански тим Киети. През лятото той направи силна подготовка с вицешампиона Реджо Емилия, но не успя да стане част от гранда и получи шанс в друг отбор, част от италианската серия А2. 

 

В Киети Иван Лилов за кратко се превърна в лидер и тимът разчита на подкрепата му, но до момента има само 4 победи и 9 поражения. Иван Лилов сподели пред BGbasket.com ,че се чувства много добре в отбора, след като играе там вече близо три месеца. Всички го приемат много добре, както съотборници, ръководство, така и феновете на отбора в целия град. Ето какво разказа още той за нивото на първенството и представянето на Киети в серия А2 до момента:

 

„Чувствам се на място все едно съм играл тук цял живот и това се дължи на отношението на съотборниците ми към мен. До момента обаче, не се представяме добре . Имаме само 4 победи . Изцяло нов отбор сме, изграден от доста млади състезатели . Аз съм вторият по възраст в отбора. Всички други са по-малки от мен.

"Според мен нивото тук е горе долу като българското, но маркетингът, отношението и организацията са на много по-високо от нашето. Все пак Италия са водеща нация в баскетбола. Имах лека контузия, но преди седмица отшумя и сега се чувствам добре.Не са ни поставяли цели, но аз мисля че с този млад състав можем да играем добър баскетбол и да зарадваме всички.“


На 27-и октомври животът на Иван и Йоана се преобръща  коренно, след като се ражда и първородната им дъщеричка Виктория и всичко започва да се върти около нея. Бебето се ражда в София, но не след дълго, само месец след раждането, тримата вече са заедно в Киети. Това е един от най-старите градове там, намиращ се в североизточната част на Южна Италия, а населението е около 54,000 души. Ежедневието им там не се различава от това в София предвид грижите за бебето. Двамата се радват на хубавото време в Италия и често излизат на разходки.

 

(Сн.Тонита)

 

Съругата на Иван Лилов - Йоана споделя, че той е много грижовен баща и дори е надминал всичките й очаквания. "Иван прави абсолютно всичко за Вики. Сменя пелени, храни я, къпе я, приспива я. Нищо не му е чуждо и освен това е много е старателен."Когато Иван има 2 тренировки или мач, грижите поема основно Йоана. В почивния му ден и полу ден обаче, той прави всичко наравно с нея.

Двамата казват, че не са се променили особено много след раждането на бебето. Различното е, че вече има някой по-важен от тях самите и неговите нужди са с приоритет пред техните, а връзката им се осмисля още повече, защото ги прави по-близки и единни от всякога. "Чувството, че заедно сме създали нещо толкова съвършено, е неописуемо."

 

Преди година Йоана бе мениджър на женския национален отбор на България и

тази година не пропусна да подкрепи момичетата в евроквалификациите като стискаше палци по време на мачовете заедно с дъщеричката си.

 

Относно обстановката там и двамата са очаровани от вниманието, което получават в Италия.

Коледните празници прекарали заедно с отбора. Ето какво разказаха двамата за BGbasket.com:

"Тъй като отборът тренираше и на Бъдни вечер и на Коледа, никой не можа да се прибере при семейството си. Затова президентът на клуба беше организирал за отбора празнични обеди и вечери и двата дни. За да спазим традицията за постна трапеза, си останахме вкъщи на Бъдни обед.

Традицията тук е да се яде риба в нощта преди Коледа и всички ястия на вечерята бяха рибни. На Коледа се яде традиционна италианска кухня. Ние решихме да побългарим малко като направихме баница с късмети. Всички я харесаха и стана доста забавно. Хората тук са много мили и нямаме усещането, че сме чужденци и че сме на чуждо място. Животът се различава по това, че близките ни са далеч."


В Италия на семейство Лилови най-много им липсват племениците (б.а Филип, Дамян и Цвети).

 

Сега тримата обичат да правят всичко заедно, но най-много обичат да спят, защото недоспиването е нещото, което мъчи най-много двамата млади родители. През новата година Иван и Йоана си пожелават най-вече здраве за тях и близките им и да сазаедно. Йоана би се радвала на успешно дипломиране на своята магистратура, а Иван на добро представяне в отбора.

(Сн.Тонита)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Лилов, Йоана Лилова, Киети
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи