Чужденец на Шумен аут за серията с Рилски спортист


Чужденец на Шумен аут за серията с Рилски спортист
(сн. НБЛ)
26-04-2024 14:15 | Веселин Михайлов

Въпреки че си осигури място в плейофите на Sesame НБЛ след 22-годишна пауза, лошите новини в лагера на Шумен не липсват. „Жълто-зелените“ няма да разчитат на един от своите чужденци и за старта на най-важната част от сезона. Извън редиците на шуменския тим остава Уифлрид Ликей, а това сподели старши треньорът Янко Янков пред BGbasket.com.

 

Според информацията американецът няма да може да помогне на шуменци за серията срещу Рилски спортист. Причината за липсата на тежкото крило е здравословен проблем. Както е известно, 25-годишният играч за последно бе на линия в началото на април, но след това пропусна последните 3 срещи на „жълто-зелените“ от редовния сезон.

 

Все още няма яснота дали 206-сантиметровият баскетболист ще се завърне в игра, ако шуменският тим си осигури място в полуфиналите. През този сезон Ликей има средни показатели от 16.9 точки, 7.8 борби и 1.2 асистенции за 28 мача в елита.

 

Първият мач от четвъртфиналите между Рилски и Шумен ще бъде изиграна на 29 април (понеделник). Серията ще стартира от 19:00 часа в „Арена Самоков“. Втората среща от серията е два дни по-късно в Шумен, а ако се стигне до трети решителен двубой, той отново ще се състои в Самоков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен, Уилфрид Ликей, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи