Силен Павлин Иванов в тъжен мач за Сибиу


Силен Павлин Иванов в тъжен мач за Сибиу
(сн. BC CSU Sibiu/Facebook)
23-04-2024 12:00 | BGbasket.com

Павлин Иванов и Сибиу приключиха своето участие в опит да продължат напред в плейофите на Румъния през този сезон. Българинът и неговите съотборници отстъпиха при визитата си на Волунтари със 70:81 в петата решителна четвъртфинална среща.

 

Така момчетата на Томас Ринкевичус останаха на крачка от това да си проправят път до полуфиналите и загубиха серията с 2:3 загуби. В следващия кръг отборът от Волунтари ще срещне Орадея, който елиминира Атлетик Констанца с 3:0 успеха.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от BC CSU Sibiu Oficial (@bccsusibiu)

 

 

Гостите държаха водачеството в ръцете си още от самото начало и се пребориха за аванс от 5 точки в края на встъпителния период. „Орлите“ съумяха да качат разликата до двуцифрени изражения в следващата десетка, но домакините не останаха длъжни за пълен обрат и се прибраха в съблекалнята при 39:38.

 

Интригата се заплете на старта на третата част, а след 30 минути отборът от Волунтари отново стигна до крехка преднина от 2 точки. Драмата се пренесе и в заключителната четвърт, но в последните минути домакините се оказаха на печелившата страна.

 

Както по традиция, Иванов намери място сред титулярите и загатна за своите възможности в офанзивен план. Българският национал постави името си сред реализаторите, но дори това не спаси тима от Сибиу от отпадане. Гардът финишира с 13 точки, 2 борби 4 асистенции и 1 открадната топка за 27 минути, прекарани на паркета.

 

Ратеш Ута регистрира 16 точки и 5 борби за „орлите“.

 

Тревън Алън наниза 16 точки за победителите.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Павлин Иванов, Сибиу
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи