Росен Барчовски: Историята на ботевградския баскетбол спечели мача


Росен Барчовски: Историята на ботевградския баскетбол спечели мача
(сн. balkan-basket.com)
03-05-2024 22:14 | Мария Маринова

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски смята, че Балкан закономерно е на полуфинал в Sesame Национална баскетболна лига с оглед на традициите, които има баскетболът в Ботевград. Това заяви той след загубата на неговия отбор като гост в решителния трети мач от серията между двата тима, попитан кое е било решаващо за успеха на „зелените“:

 

Над 60-годишната история на ботевградския баскетбол. Нещата не стават току-така – да се появим миналата година, да спечелим Купата, финала и тази година. Тези хора тук в целия град правят баскетбол, откакто се помня, а и преди мен. Така се прави, а не за една година, за половин или за четири месеца. Това спечели мача.

 

Барчовски: След 20 дни може да ни няма, оттук нататък започва просия

 

Иначе конкретно на терена ние нямахме грам сила, бяхме мъртви. Те започнаха много агресивно, на ръба на фала и петимата, позволява го играта. Съдиите допуснаха твърда игра, което адмирирам, не съм против това. Разбиха ни играта, контраатаки, лесни кошове, вкараха шест тройки през първата част, огромна разлика.

 

Бях сигурен, че ако контролираме разликата до 10-12 и даже 15 точки може да се вдигнем, както и направихме. При 11 точки за тях изпуснахме отворена стрелба за 3 на Иван Димитров, който игра чудесно между другото, и става 8, оставаха над четири минути и можеше да стане чудо. Но ние бяхме на ръба на риска – и в защита, и в нападение. Много е тежко след такава голяма разлика да обърнеш мача.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи