Милър-Макинтайър блесна срещу Реал, но Баскония пак рухна в Мадрид (видео)


Милър-Макинтайър блесна срещу Реал, но Баскония пак рухна в Мадрид (видео)
(сн. Baskonia/twitter)
25-04-2024 23:55 | BGbasket.com

 

Коди Милър-Макинтайър и Баскония преклониха глава за втори пореден път в плейофите на Евролигата. Американецът с български паспорт и неговите съотборници отстъпиха пред Реал Мадрид с 90:101 във втория четвъртфинален мач. Играчите на Душко Иванович показаха признаци на живот през първото полувреме, но през второто се простиха с мечтите си за победа след атомното нападение на действащия шампион в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент.

 

 

 

Това се оказа достатъчно за баскетболистите на Чус Матео да дръпнат с 2:0 успеха в серията и да притиснат баските до стената. Третият мач е планиран за 1 май (сряда), когато тимът от Витория-Гастейс ще бъде домакин и ще търси задължителна победа, за да съхрани шансове за Финалната четворка

 

 

 

Взимането на надмощие се оказа непосилна задача и за двата тима в началото. Марио Хезоня и Факундо Кампацо направиха опит да развалят статуквото за домакините, докато от другата страна липсваше водещ реализатор. Това обаче не спря мадридчани да си издействат преднина от 2 точки след 10 минути игра.

 

 

 

Серхио Люл и Маркъс Хауърд поставиха начало на надстрелване през втората част. Ситуацията се промени на бърза ръка минути по-късно, когато Габриел Дек, Венсан Поарие и Кампацо осигуриха водачеството на „белите“. Точният мерник на Ваня Маринкович зад дъгата върна самочувствието на гостите, но Кампацо имаше последната дума и изведе „лос бланкос“ при 46:40 на голямата почивка.

 

 

 

Гершон Ябуселе и Кампацо се погрижиха нападението на „лос меренгес“ стане още по-ефективно при подновяването на играта, което остави лидерството в ръцете им. Впоследствие Валтер Таварес неутрализира  проблясъците на Крис Чиоза и Хауърд, за да може отборът от Мадрид да се откъсне с 11 точки в края на предпоследния период. Във финалната десетка актуалният шампион в турнира на богатите настъпи допълнително газта и окончателно довърши започнатото.

 

 

 

Милър-Макинтайър бе селектиран в стартовата петица и отново бе на висота. Въпреки че името му намери място сред повечето статистичеки показатели и бе близо до трипъл-дабъл, усилията на гарда не помогнаха на баските да предотвратят втората им последователна грешка. Българският национал остави на сметката си 13 точки, 6 борби, 8 асистенции и 1 открадната топка за 35 игрови минути. При стрелбата си той бе 5/6 от средна дистанция и 1/3 зад дъгата. 

 

Ваня Маринкович блесна с 20 точки за тима от Витория-Гастейс. Маркъс Хауърд добави 12, Матю Костело има 10. 

 

Факундо Кампацо поведе Реал към успеха с 24 точки, 7 асистенции и 4 тройки. Гершон Ябуселе навъртя 16 и 5 борби, Серхио Люл реализира 13. Венсан Поарие, Габриел Дек (7 овладени под двата ринга топки) и Валтер Таварес (9 овладени под двата коша топки) отбелязаха по 10 точки. 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коди Милър-Макинтайър, Баскония, Евролига, Реал Мадрид
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи