Лукойл Академик се сбогува с ЕвроЧалъндж


Лукойл Академик се сбогува с ЕвроЧалъндж
09-12-2014 19:31

Вицешампионите остават последни и без шанс за втората фаза


Лукойл Академик отпадна от турнира ЕвроЧалъндж още в първата фаза на турнира. Вицешампионите допуснаха четвъртата си загуба в надпреварата след 73-75 от естонския Тарту Рок у дома. По този начин Лукойл остава твърдо последен в групата си и без шанс да се класира напред, тъй като вторият отбор е с 3 победи и нашите са с баланс 1-4. Следващата седмица Лукойл е домакин на Ровинари в мач без значение за българите.


Лукойл Академик водеше през почти цялото време, но така и не можа да натрупа солидна преднина. Последната част започна с 1 точка аванс за българите, но след две поредни тройки на Бруно Шундов Лукойл дръпна за първи път със 7. Гостите върнаха един кош, но хърватинът наниза нова тройка, след него същото стори и Къри, с което разликата изведнъж скочи на 11 точки. Много бързо гостите върнаха две тройки, но пък Франсис спря серията им също с успешна стрелба зад линията за 3 точки. Лукойл обаче не успя да удържи преднината си и 2.30 преди края гостите изравниха, след което обаче Тери Смит вкара важен кош, но и естонците пак отбелязаха.


При оставащи 42 секунди до края Томас изведе домакините напред с 1 точка, а Лукойл имаше атака и да увеличи, но Смит пропусна. Последва нарушение срещу Крииса и 26 секунди преди края гостите поведоха с 1. Последва нова неразумна стрелба на Смит и пропуск, а след това Къри фаулира Печукевичус. Той успя само в един опит и това даде последна надежда за вицешампионите при оставащи 5 секунди. Къри обаче сбърка при подаването си и така всичко за Лукойл приключи.


Чарлс Томас завърши с 20 точки и 8 борби за Лукойл, а с 19 точки се отчете Бруно Шундов. С 18 точки бе Тери Смит, но в края пропусна две важни стрелби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ТАРТУ РОК


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИБА ЕВРОЧАЛЪНДЖ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА В НА ФИБА ЕВРОЧАЛЪНДЖ

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: ЕвроЧалъндж, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи