Олимпиакос пусна кръв на Барселона (видео)


Олимпиакос пусна кръв на Барселона (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
25-04-2024 01:30 | BGbasket.com

Олимпиакос откри победоносно своето участие в плейофите на Евролигата. Селекцията на Йоргос Барцокас матира Барселона със 77:75 в първа четвъртфинална среща, изиграна в „Палау Блауграна“. Действащите вицешампиони в турнира на богатите държаха съдбата си в свои ръце през огромна част от мача, но едва във финалните акорди намериха сили да ликуват.

 

По този начин гърците удариха първи за 1:0 победи срещу състава, воден от Роджър Гримау. Вторият мач от серията е планиран за 26 април (петък) и също ще се състои на испанска земя.

 

 

 

Въпреки слабата резултатност, които белязаха откриващите минути, гостите удариха първи чрез Мустафа Фал и Найджъл Уилямс-Гос. Проблясъците на Джабари Паркър загатнаха за възможностите на домакините, но Фал нямаше спиране и се погрижи гърците да си извоюват точка актив в края на встъпителния период.

 

 

 

Началото на следващата десетка беляза честа смяна на водачеството. Уили Ернангомес, Алекс Абринес и Рокас Йокубайтис попаднаха под светлините на прожекторите за испанците, докато от другата страна Моузес Райт, Филип Петрушев и Айзея Кейнън бяха се превърнаха в главни действащи лица. Именно последните двама се активизираха, за да могат „червените“ да развалят статуквото и да се приберат в съблекалнята при 44:35.

 

Подемът в редиците на тима от Пирея бе видим и на старта на третата част, което оказа ключова роля да се докопа до двуцифрена разлика. Освен това Уилямс-Гос напомни за себе си и почти собственоръчно тласна действащите шампиони на Гърция със 7-точков аванс след 30 минути игрово време.

 

 

 

Сценарият продължи да се повтаря и в откриващите моменти на заключителната четвърт, когато актуалните вицешампиони в турнира на богатите продължиха в същия дух. Рики Рубио се зае с мисията да окрили каталунците към обрата, стопявайки изоставането им само до минус 3 точки в последните 2 минути, но гостите не се огънаха и до финалната сирена удържаха победата.

 

Найджъл Уилямс-Гос поведе колоната на реализаторите за гърците с 15 точки. Айзея Кейнън има 14, Филип Петрушев завърши с 12 и 5 борби, Мустафа Фал се разписа с 11 точки.

 

Джабари Паркър (7 борби) и Уили Ернангомес (5 овладени под двата ринга топки) нанизаха по 13 точки за „балаугранас“. Алекс Абринес отбеляза 11, Рики Рубио навъртя 10 и 7 асистенции.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Барселона, Олимпиакос, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи