Лукойл Академик на поправителен срещу Тарту Рок днес


Лукойл Академик на поправителен срещу Тарту Рок днес
(сн. lap.bg)
09-12-2014 11:58

Днес Лукойл Академик ще изиграе петия си мач от турнира ЕвроЧалъндж. Съперник на българския представител в турнира е унгарският Тарту Рок, срещу който „студентите” изиграха много слаб мач като гости. Срещата ще се играе от 17.45 часа в зала „Арена Самоков”и ще бъде излъчена на живо по БНТ HD.

 

Оптималният изход за баскетболистите на Йовица Арсич е победа с 13 или повече точки, за да бъде заличена загубата в първия мач между двата отбора. Лукойл държи съдбата си в ръце и единствено от представянето на отбора в двата му оставащи домакински мача зависи продължаването му напред в турнира.

 

В първия мач срещу този съперник „студентите” играха ходом без никаква идея в нападение и защита. Все пак след това тимът остана непобеден в българското първенство, а в миналия кръг от ЕвроЧалъндж също записа победа. Новото за българския тим в сравнение с предишния мач е привличането на Бруно Шундов. За да победят, вицешампионите ни трябва да раздават токата повече, тъй като в миналия сблъсък с този съперник имаха една асистенция за три части, както и да играят по-здраво в защита.

 

Янар Талц и Валмо Клийса бяха най-резултатни с по 19 точки за Тарту Рок в предишния мач, а тимът използва основно само седем баскетболисти в него, така че опазването на двамата ще ограничи доста възможностите на тима. Лукойл Академик все още има реален шанс за класиране и днес може да направи първата крачка.


СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ТАРТУ РОК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИБА ЕВРОЧАЛЪНДЖ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА В НА ФИБА ЕВРОЧАЛЪНДЖ

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Лукойл Академик, Тарту Рок, ЕвроЧалъндж
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи