Деян Карамфилов: Не сме готови за плейофите


Деян Карамфилов: Не сме готови за плейофите
(сн. НБЛ)
14-04-2024 17:31 | Веселин Михайлов

Рилски спортист остана на крачка от това да си подсигури второто място в редовняи сезон на Sesame Рилецо загуби от Спартак Плевен с 81:85 в от Топ 6, който се изигра в зала „Балканстрой“. Деян Карамфилов се представи на ниво за „скиорите“. Българският национал влезе от пейката и помогна за самоковския отбор да се върне в хода на заключителната четвърт. Гардът завърши с 8 точки, 4 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка за 18 минути в игра. Ето какво каза той пред BGbasket.com:

 

До голяма степен всичките ни мачове от Първата шестица са драматични и се решават в края. Отборите са доста изравнени и срещите се определят от някои малки ситуации, което е нормално. Вече зависи дали от решенията, които ще се вземат в края на срещите, както и от това дали има липсващи играчи, и в каква форма са.

 

Мен не ме притеснява това, че загубихме няколко драматични двубоя в последните седмици. Мисля, че това е полезно в някаква степен да си видим грешките и как реагираме в такива ситуации. По-рано през сезона ние бяхме на печелившата страна, нормално е, все пак това е спорт. Трябва да намерим отново сили да решаваме въпросните ситуации по най-правилния начин. Освен това трябва и късмет в края, няма какво да се лъжем.

 

Ние знаем, че държим съдбата си в свои ръце. Първите четири отбора са доста изравнени и това е нормално. Не се притесняваме. Ако спечелим мача с Черно море след седмица или с Балкан след това, ще си осигурим второто място в края на редовния сезон. Всичко е нормално.

 

Не сме готови максимално за плейофите, липсва ни и доста важен играч в лицето на Александър Янев. Надявам се да се завърне в най-скоро време и преди началото на плейофите, ако може и по-рано. Тогава ще навлезем в най-добрата си форма.

 

Не сме играли скоро в нашата зала. Петте гостувания, които имахме, вече са в историята. Ние гледаме напред, домакинското предимство ще ни помогне и ще сме пределно мотивирани да покажем по-добро лице срещу Черно море“, завърши Карамфилов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Деян Карамфилов, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи