Иван Чолаков: Постарахме се и играхме добре в защита


Иван Чолаков: Постарахме се и играхме добре в защита
(сн. НБЛ)
15-10-2017 11:02 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

Старши-треньорът на Ямбол Иван Чолаков коментира победата на отбора си срещу Спартак Плевен във втория кръг от редовния сезон на НБЛ:

 

"Стана интересен мач, който задоволи изискванията на публиката. Резултатен двубой с атрактивни изпълнения и от двата отбора. Радвам се, че се постарахме и играхме добре в защита. Спартак Плевен разполагат с добри стрелци и успяхме да спрем силата им в стрелбата за три точки. Успяхме да направим и доста бързи атаки, благодарение на които вдигнахме разликата в резултата и това ни помогна да победим. Баскетболът е колективна игра и не искам да отличавам никого от нашия отбор. Всички, които бяха на терена, си свършиха добре работата. Ние имаме още по-голям потенциал и с времето се надявам да го реализираме."

 

Баскетболистът на отбора Станислав Говедаров добави: "В голяма степен успяхме да изпълним задачите, които ни бяха поставени преди началото на мача. Спартак са неудобен отбор. С различен стил на игра и твърде нестереотипен. Започнахме по-късно подготовка и в първите мачове ще ни бъде трудно. Има още много какво да подобряваме в играта и с всеки изминал мач ще играем по-добре. Потрудихме се доста в играта в защита срещу играчите на Плевен. Играхме агресивно и на това отдавам ниския процент в стрелбата на нашия опонент. Това ще се опитаме да наложим като стил на игра и в бъдеще."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Чолаков, Станислав Говедаров, Ямбол, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи