Николай Стоянов: Радвам се, че счупихме този карък


Николай Стоянов: Радвам се, че счупихме този карък
(сн. НБЛ)
24-04-2024 00:44 | Веселин Михайлов

Спартак Плевен постигна успех за край на редовния сезон в Sesame НБЛ. Спартаклии сразиха Черноморец с 81:76 в мач от Топ 6 насред зала „Балканстрой“. Николай Стоянов бе в основата на победата на „синьо-белите“. Крилото се отличи с ключови стрелби през второто полувреме и поведе листата на реализаторите. Българският национал се отличи със  17 точки, 1 чадър и 5 точни шута зад дъгата за 23 игрови минути.

 

Мачът беше без значение, но реално това е пряк съперник за медалите. Радвам се, че всички бяха на 100% и че взехме тази победа за публиката. Въпреки че срещата нямаше значение, в залата нямаше празно място, което означава, че това не е така. Надявам се за първия ни двубой от плейофите ще е по същия начин и да изглеждаме още по-добре.“

 

Разбира се, че тежеше това, че нямахме победа срещу Черноморец в осем поредни мача. Аз съм бил в отбора за всичките от тях. Знам какво ми било, радвам се, че счупихме този карък. Надявам се да продължим в същата линия, ако срещнем този съперник по време на плейофите. Надявам се това да се случи във финалната серия. Със сигурност ни дава оптимизъм за плейофите това, че сме в пълен състав. Там мачовете са през 2,3 дни, което е доста тежко. По-дългият състав е от голямо значение за нас и ще ни помогне. Моето желание е във всяка една среща да имаме играчи на високо ниво.

 

Най-хубавото на спорта е, когато хората скандират твоето име. Това е резултатът от твоя труд и те кара да продължаваш да ставаш все по-добър, независимо на каква възраст си. Да продължаваш да работиш всеки ден.

 

Радвам се, че Черно море се завръща в плейофите. За клуба и град като Варна това е много добре. Това липсваше много години. Мачовете с този тим през сезона не минаха лесно. До този момент имаме само победи, надявам се да продължим така“, коментира Стоянов.

 

Подобно на Любомир Минчев, варненецът също говори за трагедията, свързана с Илия Станков.

 

Играл съм срещу Илия Станков, много добър играч. Не го познавах лично, но знаех как игра. Съжалявам, че се стигна до това нещо, въпреки кампанията, която се проведе в негова помощ. Ще липсва, то й беше един от най-добрите български баскетболисти.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Николай Стоянов, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи