Серхио Люл е MVP на сезона в Евролигата (видео)


Серхио Люл е MVP на сезона в Евролигата (видео)
(сн. euroleague.net)
21-05-2017 09:58

След като цял сезон радваше феновете в цяла Европа с виртуозната си игра и оставяше сърцето си на терен във всеки мач, Серхио Люл от Реал Мадрид спечели най-значимата индивидуална награда на Евролигата – MVP на сезона. Той получи наградата си на церемония в Истанбул, където днес ще се играе финала на турнира между Фенербахче и Олимпиакос. Той получи наградата от легендата Мирсад Тюркчан.

 

Останалите членове на идеалната петица на турнира – Богдан Богданович и Епе Юдо от Фенербахче, Йоргос Приндезис от Олимпиакос и Нандо дьо Коло от ЦСКА Москва също бяха уважени по време на събитието. Наградите си получиха и най-добрият реализатор Кийт Лангфорд от УНИКС Казан, изгряващата звезда Лука Дончич от Реал Мадрид, най-добрият защитник Адам Ханга от Саски Баскония.

 

Люл записа най-добри показатели за кариерата си – 16.4 точки, 5.9 асистенции и 2.2 вкарани тройки средно в 32 мача. Той изведе отбора си за 23-7 и първо място в редовния сезон, както и до Файнъл 4.

 

Люл е 12-ият играч, който печели наградата за MVP след учредяването на сегашния й вариант през 2005. Той е и третият испанец след Хуан Карлос Наваро през 2009 и Серхио Родригес през 2014.

 

Стефан Михайлов, пратеник на BGbasket.com в Истанбул, Турция

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Серхио Люл, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи