Асен Николов: Не сме започвали толкова уплашени до сега в нито един друг мач


Асен Николов: Не сме започвали толкова уплашени до сега в нито един друг мач
04-12-2016 13:12 | nbl.basketball.bg

Академик Бултекс 99 допусна трета загуба за сезона, след като отстъпи на Берое със 75-82 в последния кръг на НБЛ. Пловдивчани обаче запазват трето място в класирането с актив 4-3, което делят с Рилски спортист. Ето какво каза след мача старши-треньорът на отбора Асен Николов:

 

 "Поздравявам отбора на Берое, напълно заслужена победа за тях. Ако бяхме спечелили ние, естествено, щеше да бъде изненада. Разочарован съм от слабото начало на мача, толкова уплашени до сега в нито един мач не сме започвали. Допуснахме изключително много грешки и позволихме на Берое само през първата част да ни вземе осем борби в нападение. Допуснахме и 12 грешки, въобще бяхме под всякаква критика първата част и до средата на втората. Влезеш ли така в двубоя, даваш енергия на съперника, публиката реагира и става трудно.  Ние сме отбор, който през този сезон във всеки мач сме показвали характер. Показахме го и днес, но за съжаление беше късно. В много моменти от срещата нямахме отборна игра и това ни изигра лоша шега в този мач.мПозволихме много бързи атаки на Берое, това, което е силата на нашия отбор, но те ни надиграха на този елемент."

 

Станислав Ваклинов /Академик Бултекс 99)/: "Получи се интересен мач за публиката, за жалост обаче завърши зле за нас. Лошото начало даде разликата и до самия край не успяхме да се върнем. Когато все пак го направихме, вече беше късно. Смятам, че, ако не бяхме започнали по този начин, мачът щеше да се развие по друг сценарий. Те имат високи атлетични момчета в подкошието, взеха ни 8 борби в нападение първата част, от там дойде и разликата." 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Асен Николов, НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи