Павлин Иванов остава в Лукойл Академик


Павлин Иванов остава в Лукойл Академик
16-07-2016 11:57

Павлин Иванов ще остане в Лукойл Академик и следващия сезон. Toва съобщи неговият мениджър в туйтър. Договорът му е за една година.

 

С тима от Правец 23-годишният състезател стана за първи път шампион в НБЛ и бе избран за Най-полезен играч в плейофите на първенството. Гардът игра на много силно ниво и в турнира за Купата на ФИБА Европа, където Лукойл стигна до втората фаза. За 32 мача в НБЛ Павлин записа средно по 10.7 точки и 2.3 борби на мач, а за 11 мача в европейския турнир имаше средно по 11.5 точки на мач.

 

В кариерата си у нас 196-сантиметровият състезател, който е юноша на Ямбол, е играл още за Левски и БероеИванов има и 4 години опит в италианския Бенетон Тревизо (2008 - 2012г.), а в професионаланта си кариера е бил част още от черногорския Будучност . Това лято той ще участва на квалфикациите за Евробаскет 2017 с мъжкия ни национален отбор на България, в който дебютира през 2014 година.

 

През следващия сезон Лукойл Академик ще участва в квалфикации за влизането в новосформираната Шампионска лига. Повече за регламента може да прочетете ТУК.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Павлин Иванов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи