Трета поредна година лоша участ на четвъртфиналите за Илиан Евтимов и Елан Шалон


Трета поредна година лоша участ на четвъртфиналите за Илиан Евтимов и Елан Шалон
18-05-2016 15:03

Илиан Евтимов и неговият Елан Шалон отпаднаха от четвъртфиналите във Френското първенство за трета поредна година. Късно снощи българинът бе най-силен за своя тим с 18 точки, но тимът му загуби и във втория мач в серията от Асвел със 71-79. Така отборът му загуби серията с 0-2 и приключи участието си в първенството в тази фаза за трета поредна година. През миналите два сезона Шалон бе побеждаван на четвъртфиналите два пъти от Страсбург. В редовния сезон Илиан и Шалон приключиха на четвърто място с актив от 22 победи и 12 загуби.

 

Въпреки отпадането този сезон Елан Шалон и Евтимов спечелиха бронз в турнира за Купата на ФИБА Европа. Тази година беше много успешна за българина, който влезе в Топ 10 на най-добрите реализаторите от тройката в историята на френското първенство.

 

В последния мач на своя тим за сезона Илиан Евтимов бе в игра 26 минути, за които отбеляза 18 точки като бе  4/9 от тройката, 4/4 от фаула. Освен това той имаше още 3 борби и 4 асистенции. Най-резултатен за успеха на Асвел бе Чарлс Кауди. Съперникът им ще срещне на полуфинал Монако.

 

В другия полуфинал Страсбург ще срещне победителя от двойката Ле Манс – Гравелин, която стигна до трети мач.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Илиан Евтимов, Елан Шалон
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи