Европътят на Лукойл Академик приключи с четвърта поредна загуба


Европътят на Лукойл Академик приключи с четвърта поредна загуба
(сн. lap.bg)
03-02-2016 20:21

Лукойл Академик изигра последния си 12-и европейски мач за сезона. Българският шампион претърпя четвърта поредна загуба в група Р като домакин на латвийския Вентспилс с 62-69 в „Арена Ботевград”. Така „студентите” завършват последни в групата с победа и 5 загуби, а Вентспилс продължава напред с актив 4-2, като завършва на първо място в групата. Втори със същия актив е Антверп Джайънтс. ЧЕЗ Нимбурк завършва на трето място и отпада от турнира.

 

Отборите изиграха доста равностойна първа четвърт, която завърши с 6-0 за гостите и те поведоха с 23-18. Латвийците направиха безответните точки 9 в началото на втория период и макар че на моменти Лукойл беше само на точка зад тях, запазиха преднина до почивката за 43-35. Веднага след подновяването на играта за първи път в мача разликата стана двуцифрена и се задържа такава през голяма част от третата десетка и до средата на последната. 4-5 минути преди края Лукойл Академик успя да се приближи на опасно малка разлика при 60-64, но в оставащите минути не успя да стигне до обрат.

 

Вентспилс спечели борбата под коша – 35-31, имаше повече асистенции – 17-9 и по-добър процент за стрелба от три точки – 9/25 (36%) срещу 4/14 (29%) и 55% срещу 42% за две.

 

За българския отбор Донел Тейлър вкара 17 точки, а с 12 и 9 борби завърши Желко Шакич. Кристапс Яниченокс беше най-добрият баскетболист на победителите с 19 точки и 4 асистенции.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ВЕНТСПИЛС

 

РЕЗУЛТАТИ ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА Р НА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПА Р НА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Вентспилс, Купа ФИБА Европа
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи