Дечо Коешинов: Ако искаме да се класираме там, където всички желаят, трябва да бием още в първия мач


Дечо Коешинов: Ако искаме да се класираме там, където всички желаят, трябва да бием още в първия мач
(сн.Борислав Пелтеков)
27-07-2015 09:45

Националният отбор на България за девойки до 18-годишна възраст започва тази седмица участието си на Европейско първенство в Дивизия В. То стартира на 30-ти юли в Румъния, а в първата фаза нашите ще срещнат Босна и Херцеговина, Латвия, Ирландия и Англия. Преди да заминат за северната ни съседка обаче, деовйки ще изиграят две контроли в Русе срещу Швеция (27 и 28-ми юли). Вече и съставът е ясен. Вижте ТУК.


BGbasket.com потърси и старши-треньора на тима Дечо Коешинов, за да разберем какво е настроението в отбора преди заминаването и какви са целите пред него.


„Мисля, че настроението в отбора е по-бойко. След контролите, които изиграхме, мисля, че имаме да изчистваме още много игрови действия. Надявам се, че с малко повече създадем от нас хаос, да имаме полза от защитите, които имаме. Това, което и на миналото европейско видях с 20-годишните е, че защитата решава всичко.

 

Играем мач за мач. Ще видим какви са ни целите. Честно казано отидохме на миналото европейско с по-млад отбор, а накрая имахме голям вариант да се класираме и честно казано много съжалявам. Това ще ми бъде като обеца на ухото за това европейско, независимо, че и сега не сме с прекалено обигран състав. Ще се опитаме да дадем всичко най-добро от себе си.

 

Цялото интервю може да прочетете ТУК.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (девойки 18), Дечо Коешинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи