Милър-Макинтайър се развихри, но шампионският дух на Реал сломи Баскония (видео)


Милър-Макинтайър се развихри, но шампионският дух на Реал сломи Баскония (видео)
(сн. Baskonia/twitter)
02-05-2024 01:00 | BGbasket.com

Коди Милър-Макинтайър се сбогуваха с Евролигата през този сезон. Американецът с български паспорт и неговите съотборници отстъпиха пред Реал Мадрид с 98:102 в третия четвъртфинален мач, изигран във „Фернандо Буеса Арена“. Баскетболистите на Душко Иванович дълго време се чувстваха комфортно в ролята на лидери, но момчетата на Чус Матео показаха шампионския си дух за пълен обрат и място на Финалната четворка в Берлин.

 

 

 

Така баските загубиха серията с 0:3 загуби срещу „белите“, които се превърнаха в първия полуфиналист в турнира на богатите и ще защитават титлата си на германска земя. В следващия кръг реал ще спори срещу победителя от двойката между Барселона и Олимпиакос, като каталунците водят с 2:1 успеха.

 

 

 

Предпоставките за интрига бяха на дневен ред още в началните минути, когато точните стрелби валяха с пълна сила. Матю Костело, Николаос Рогкавопулос и Маркъс Хауърд показаха какво могат в нападение за домакините, а за гостите най-дейни се оказаха Марио Хезоня и Венсан Поарие. Това доведе до 22:22 на светлинното табло в края на дебютния период.

 

 

 

Комбинираните усилия на Коди Милър-Макинтайър и Хауърд методично настаниха баските трайно на лидерската позиция през втората част. Мадридчани намериха начин да отговорят с помощта на Габриел Дек, Валтер Таварес и Гершон Ябуселе, но срещнаха съпротива от набиращите скорост Ваня Маринкович, Хауърд и Костело, които позволиха на тима от Витория-Гастейс да се прибере в съблекалнята при 56:52.

 

 

 

Домакините нямаха намерение да се огъват при подновяването на играта, тъй като намериха пътя към двуцифрената разлика, изградена от Милър-Макинтайър, Маринкович и Рогкавопулос. Въпреки че Дек, Хезоня и Ябуселе върнаха „белите“ към живота, техните съперници изкопчиха точка актив след 30 минути игра.

 

 

 

Безпощадният мерник на Хауърд отново влезе в действие за начало на заключителната четвърт. Впоследствие „лос бланкос“ демонстрираха своята сила чрез Дек, Хезоня и Ябуселе, за да сътворят пълен обрат. На помощ на Хауърд се притекоха Милър-Макинтайър, Костело и Рогкавопулос, но мощта в офанзивен план на отбора от Мадрид бе подсилена и от Факундо Кампацо, който в последните минути подпечата ценния успех на актуалните първенци.

 

 

 

Милър-Макинтайър бе селектиран в стартовата петица и затвърди отличните впечатления за себе си в серията с „белите“. Българският национал бе на висота в нападение и не беше далече от мисълта за трибъл-дабъл. Гардът се прибра в съблекалнята със 17 точки, 7 борби, 11 асистенция и 2 откраднати топки за 36 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 5/11 от средна дистанция, 2/4 отвъд дъгата и 1/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Маркъс Хауърд напусна сцената на най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент от неговите съотборници с 29 точки, включително и с 5 точни снаряда от далечна дистанция. Николаос Рогкавопулос прибави 18, Ваня Маринкович наниза 17 и 5 тройки, Матю Костело остана с 11.

 

Гершон Ябуселе регистрира 23 точки и 7 борби за Реал. Марио Хезоня реализира 16 и 4 успешни шута зад арката, Габриел Дек и Факундо Кампацо добавиха по 13, като вторият завърши и с 8 асистенции.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коди Милър-Макинтайър, Баскония, Евролига, Реал Мадрид
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи