Приключи проектът „Училищна баскет академия Олимпия” (снимки)


Приключи проектът „Училищна баскет академия Олимпия” (снимки)
02-12-2014 15:02

Приключи проектът „Училищна баскет академия Олимпия”, съфинансиран от СО по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в столична община.

 

Проектът стартира с демонстрационна тренировка и семинар за учители по физическо възпитание и спорт и стажант-треньори при сериозен интерес към новостите в методиката на преподаване, прилагани в програмата по минибаскетбол на клуба и измененията в правилника по баскетбол за настоящия сезон.

 

Финалът на ежеседмичните състезания на фестивал „Олимпия баскет” във възрастови групи 2-3 клас; 4-5 клас и 6-7 клас се състоя в зала „Академика” с много драматични резултати. Най- оспорван се оказа мача между 131 СОУ и 138 СОУ за 4-5 клас, където и след продължението нямаше победител. Едва след като по 7 човека от отбор изпълниха наказателни удари шансът наклони везните в полза на учениците от 131 СОУ. При по-големите - 6 и 7 клас зрелищен мач изиграха учениците от 150 ОУ и ЧСОУ „ Българско школо”, наградени от дългогодишния национал и капитан на ЦСКА- Георги Давидов.

 

Последния мач между 31 СУЧЕМ и 144 СОУ бе наблюдаван от мъжкия отбор на Левски, където батковците често аплодираха майсторските изяви на участниците. Златните медали за 31 СУЧЕМ връчи Димитър Ангелов - един от най-добрите баскетболисти на България, а сребърните - Алекс Симеонов - една от надеждите на мъжкия национален отбор. Голям интерес предизвикаха снимките на ученическите отбори с техните идоли и треньора Тити Папазов, който дълго раздаваше автографи.

 

Удовлетворението от проекта бе всеобщо и с нетърпение участващите от седем столични училища от районите ” Младост”, „Искър” и „Слатина”ще очакват следващо издание.

 

Фотогалерия от финалите вижте ТУК

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи