Тити Папазов: Чакаме финансов резултат до 15 дни


Тити Папазов: Чакаме финансов резултат до 15 дни
18-10-2014 15:12 | Тема Спорт

Старши треньорът на Левски Константин Папазов напусна преди дни по свое желание риалити формата, в който участва. След един месец встрани от ситуацията в клуба той отново се връща начело на отбора. Тити даде обширно интервю за решението си да излезе от къщата на VIP Brother, тежкото финансово положение на клуба, бъдещето и проблемите пред Левски.

 

- Защо реши сега да излезеш от къщата и до каква степен наистина Левски потъва, както каза?

- Смятам, че през този един месец, в който трябваше евентуално да стоя още, можеше да стане много тежко. За съжаление индикациите, които имах, когато влизах, че нещата до 5 ноември са стабилни, с първоначални финансови средства, не се получиха. Вече нямаше как да бъда спокоен и по-правилно е да съм до отбора си. Аз бях поел ангажимент към предаването именно на базата, че до 5 ноември ситуацията в клуба ще е нормална. Когато излязох за втория мач с Мега Визура, почувствах, че тази авантюра, която предприех с идеята на база голямата трибуна на телевизията да съм полезен на отбора, не се получи толкова добре. В лицата на играчите видях надежда, свързана с мен. В тези моменти, когато е трудно, е по-добре да съм до тях. Не съм сигурен, че ще успеем, но поне ще ми е чиста съвестта, че съм бил до тях. Със сигурност, чак такъв вълшебник като Василев няма да намерим Ще се опитам сега, вече и след изборите, да намерим хора, които по някакъв начин да са полезни, този отбор да бъде спасен. Отвън ще съм по-полезен.

 

- Преди да влезеш в къщата каза, че има хора, които имат готовност да помогнат със сериозни средства. Какво се случва с тях?

-Лятото имах разговори, които не се реализираха. Тези хора са достойни, независимо че отказаха. Това е тяхно право, независимо че решението им не е приятно за нас. Когато влизах, разчитах на средства, които нашият президент имаше обещание, че ще бъдат дадени. За съжаление и това не се реализира и когато получих тази информация, нямах право на друго решение. Отвън имам много контакти, които трябва ежечасно да използвам. Но и чисто психологически трябва да съм до момчетата. Поведението на играчите, когато дойдоха и рискуваха, заслужава да бъде оценено и възнаградено. Имаше индикации това да се случи, но те предпочетоха Левски. Винаги съм носил кръста и отговорността на човек, който се старае всячески да намери пари. На територията на къщата можех да имам епизодични възможности, които не смятам, че бяха достатъчни.

 

- Ти влезе, за да рекламираш каузата Левски и да търсиш спомоществователи. Дали този един месец няма да се окаже загуба на ценно време?

- Не мога да направя категорична оценка. Човек се хваща като удавник за сламка Времето ще покаже. Това бе частичен, половинчат вариант, дано да се окаже полезен. Много хора са видели, станаха съпричастни. Самите хора вътре в къщата го приеха присърце. За съжаление публиката, която гледа това предаване, не е на богатите хора, а на по-обикновените. Дали ще успеем и VIP Brother ще бъде полезен, вече не мога да гарантирам. Отначало си представях, че нещата ще се случат с магическа пръчка. Мога да бъда благодарен на продуцентите и хората, които откликнаха. Смятам, че като цяло България разбра за този проблем.

 

 

-Колко е тежко наистина положението? Отборът изглежда добре като имена, но колко време ще издържат?

-Хората, които са селектирани, веднъж доказаха своя висок морал. Естествено, всичко има граници, те имат семейства. Ние не трябва да експлоатираме тяхната коректност. В най-кратки срокове, 10-15 дни, ние трябва да имаме финансов резултат. Бюджетът е на 40 процента от миналата година, но това пак не е малка сума, особено когато я няма Надявам се, имам предварителни разговори с хора, които откликват. Ще използвам в следващите 10 дни своите контакти, за да може да започнем отнякъде. Едно е сигурно, трябва ни нов модел, който е по-правилен генерално. Да не сме зависими само от един човек. Случват се всякакви ситуации.

 

По същия начин преди 6 години се закри ЦСКА...

- Именно. Ние може и да не се представяме на толкова високо ниво в Европа, но българското първенство беше много интересно в последните две години. Не смятам, че Левски ще стигне до ситуацията на ЦСКА, защото е много по-лесно да се спаси клубът, отколкото да бъде затворен и след това тепърва отворен. Има много хора, които обичат ЦСКА, и не е нормално да няма ЦСКА, при това в баскетбола. Но е факт. С всички сили не трябва да допуснем нещо подобно. Не само това, но дано да повлияем и по-бързо да се възроди ЦСКА Видяхте, че Панатинайкос и Барселона не успяха да напълнят „Арена Армеец”, но вярвам, че ЦСКА и Левски могат.

 

- Доколко резултатите на отбора могат да помогнат на спасяването на клуба? Резултатите и добрата игра помагат. Не толкова да намерим пари, колкото да има по-висок праг на търпимост в играчите. Всяка една загуба носи негативи. Капак на всичко е контузията на Брандън Хийт. Срокът от 10-15 дни е важен, защото ние реално вече сме с 10 дни закъснение. Като сложим и това, че лятото играчите не получават заплати, периодът, в който не са вземали пари, е доста голям. Искам тези хора, които са проявили коректност, ние да бъдем максимално коректни към тях.

 

- В този ред на мисли ще успеете ли да се споразумеете с Балкан за Станимир Маринов, тъй като той ви е много важен при отсъствието на Хийт?

- Това е доста сложен въпрос. Неговият агент беше категоричен, че той е свободен и до последно чака чужбина и ако не стане, би играл само за Левски в България. За нас е изненада това, че нещата не са наред. На този етап не смятам, че може да се водят разговори. Най-достойната позиция е, когато всичко се изчисти между тях, тогава да се появи Левски. Харесвам Станимир като играч, но той през лятото не е бил в нашите планове. Присъствието му тук е негово желание и категорична информация, че е свободен играч. Рано или късно ще се разбере кой е бил прав в този казус. Смятам, че Станимир трябва да говори с президента на Балкан. По неговите думи, той е много огорчен от някои събития, които аз няма да коментирам. Не е добре, че той не играе, особено сега, когато ни е много необходим.

 

-Предвид ситуацията в клуба и този заплетен казус, има ли вариант да работите по селекцията?

-При всички случаи Хийт ще отсъства от терена в следващите 4 месеца. Това автоматически означава, че трябва да направим нещо. Важно е първо тези, които са в отбора, да бъдат подсигурени. Ще търсим някакво временно решение. Първо искам обаче да се справя в този кратък период до края на другата седмица, да има частичен резултат. Това ми е приоритет. При друга ситуация щяхме да страдаме много за тази контузия, но сега друго ми е в главата. Към момента нещата са трудни, но все още не са непоправими. Затова живея с оптимизъм и надежда. Смятам, че Левски е необходимост за българския баскетбол и именно затова ще успеем.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Тити Папазов, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи