Георги Младенов: Единственият начин да успеем е да се обединим, съперниците не ме плашат


Георги Младенов: Единственият начин да успеем е да се обединим, съперниците не ме плашат
(сн. BGbasket.com)
15-04-2014 17:32 | Иван Вълчанов

Георги Младенов каза пред BGbasket.com след избирането му на поста старши-треньор на мъжкия национален отбор, че единственият начин тимът да успее, е всички да се обединят около общата цел. Той добави, че съперниците не са лесни, но и че не го плашат и че в евроквалификацията ще се представим като мъже. Той каза и кои ще са хората, които ще покани в щаба си:

 

„Друга мисия, освен опити за класиране и класиране на Европейско първенство, за мен не съществува. Знам, че всички отбори, които са на тази квалификация, искат да се класират. Искам отборът ни да изиграе най-добрата си квалификация и да даде максимума от себе си, това е начинът да се класираме. Трябва да съберем най-доброто, което имаме като баскетболисти и в чужбина, и в България.

 

Играчите трябва да разберат, че ще има едно-единствено изискване – трябва да играем като отбор, което значи, че малко или много, всеки един трябва да даде и помогне максимално на своите съотборници, защото когато дойде времето, те ще направят същото за него. Искам отборът да бъде като юмрук и момчетата да си оставят сърцата на терена. Съперниците не са лесни, но не са и толкова страшни и в никакъв случай не ме плашат. Надявам се, че няма да изплащат и играчите. Единствено искам себераздаване и отбор, който е готов на всичко в името на успеха на начинанието си.

 

Не съм мислил за състав, защото това се случи преди два часа. В България нямаме и толкова много различни опции за състав, но аз съм късметлия, че всичко е наредено като подготовка, като контроли. Всичко се знае с дати и купени билети, така че остава да се подготвим и да вървим напред, така че да изиграем много добри мачове. А направим ли го, аз съм сигурен, че ще успяваме. Дори и да не успяваме, аз съм сигурен, че няма да бъдем статисти, а поне ще се представим като мъже.

 

Трябва да говоря с Георги Глушков относно чужденец в състава. След 23-ти ще говоря с хората, които искам да бъдат в щаба. Ще им предложа да се присъединят към националния отбор и когато всичко е готово, ще преценим какво трябва да се направи. Първо трябва да имам потвърждение от щаба си, за да говорим за следващите неща. Ще поканя Марин Яцински, с когото съм работил дълги години, ще поканя Миро Ралчев, с когото съм работил в Лукойл. За втори помощник-треньор и като скаут ще поканя Ники Господинов, който в момента се справя чудесно в отбора на Левски. За масажист ще поканя Васко (Василев) от Лукойл. Това са хора, с които съм работил, успявал съм и им имам доверие. В края на краищата, взаимното доверие е добър старт към постигането на един успех.

 

Когато правиш това, което можеш, което ти доставя удоволствие, избран си за член на националния отбор и го правиш за собствената си страна, не виждам какво може да те мотивира, освен това, че носиш националната фланелка. Тези момчета трябва да разберат едно нещо – че само един отбор, който е задружен и върви рамо до рамо, може да има успех. На това ще наблегна най-много и разговорите ми в началото на подготовката ще бъдат кратки. Един играч, който уважава себе си, трябва да бъде част от едно неразделно нещо, а това се казва отбор. Всеки един има своите качества, има своите недостатъци, но само когато всички се обединим, можем да вървим напред.”

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Георги Младенов, България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи