Треньор на Везенков все по-близо до Бруклин


Треньор на Везенков все по-близо до Бруклин
(сн. twitter)
16-04-2024 13:00 | BGbasket.com

Сакраменто Кингс е на път да остане без един от своите помощник-треньори след края на сезона в НБА. Става дума Жорди Фернандес, който е фаворит да поеме Бруклин Нетс в близко бъдеще. Това твърди авторитетният журналист Ейдриън Войнаровски. Информацията гласи, че най-добрият асистент в щаба на Майк Браун е все по-близо до треньорския пост при "мрежите".

 

 

 

По този начин той ще стане първият испански старши треньор на отбор от най-силното първенство на света. Според информацията наставникът е преборил конкуренцията на бившия старши треньор на Милуоки Бъкс – Майк Буденхолзър, както и един от асистентите на Финикс Сънс – Кевин Йънг.

 

Както е известно, Фернандес е настоящият селекционер на националния отбор на Канада за мъже. Роденият в Бадалона треньор е част от щаба на „кралете“ в последните 2 години, а от този сезон неговите наставления изпълнява и Александър Везенков.

 

До този момент 41-годишният специалист е бил наставник на Кантон в Лигата за развитие към НБА. Селекционерът на канадците е работил още като асистент във въпросния отбор от G-Лигата, в Кливланд Кавалиърс, представителния тим на Нигерия за мъже и в националния отбор на Испания за юноши до 19-годишна възраст.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сакраменто Кингс, Александър Везенков, Жорди Фернандес
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи