Васил Христов: Всички играчи имаха принос


Васил Христов: Всички играчи имаха принос
(сн. Радослав Маринов)
29-04-2024 23:01 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Васил Христов бе доволен от победата срещу ЦСКА на старта на плейофите в Sesame НБЛ. „Зелените“ допуснаха изоставане в началото на срещата, но успяха бързо да се върнат в мача.

 

„Започнахме малко припряно и очакванията към двубоя малко бяха по-високи към нас. Изоставахме, изпуснахме някои отворени стрелби, избързвахме с решенията в нападение и имахме лоша организация в началото. Това позволи на ЦСКА да реализира доста точки на бърза атака през първите пет минути на двубоя и да отвори разлика. След това успяхме да подобрим организацията, да намерим по-добри решения в нападение и да бъдем по-търпеливи и това ни даде възможност да се върнем в двубоя до полувремето, както и да го контролираме“, заяви Христов след срещата.

 

Майки Диксън отбеляза 29 точки в мача, но треньорът отдаде заслуженото на целия отбор: „Всички играчи имаха голям принос днес. Нападението на Диксън вървеше и той взимаше добри решения, но смятам, че отборът като цяло стоеше много добре на моменти. Използваше много добре движението на топката в нападение и намирахме верните решения. Неговите точки дойдоха, защото беше намиран на чисти позиции от всички.“

 

„Стремим се да приключим серията в два мача, определено имаме сили. Излизаме в София за победа“, заяви наставникът относно предстоящия двубой като гост на ЦСКА в сряда.

 

Христов отправи и апел към публиката в Ботевград да напълни залата за евентуални следващи мачове от плейофите: „Призовавам феновете да дойдат и да ни подкрепят. Със сигурност ще оставим сърцата си на терена и ще се борим за победа във всеки един двубой, но първо да си ги заслужим тези мачове“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Васил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи