ОС на НБЛ направи крачка към освобождаването на Лили Борисова


ОС на НБЛ направи крачка към освобождаването на Лили Борисова
(сн. LAP.bg)
23-11-2018 16:23 | Иван Вълчанов

Общото събрание на Националната баскетболна лига направи първа крачка към освобождаването на генералния мениджър Лили Борисова. Това стана по време на заседание в столичната зала „Универсиада“ днес. На него имаше представители на седем от отборите в елита, с изключение на Ямбол и Черно море Тича.

 

На заседанието клубовете приеха с мнозинство промени в Устройствения правилник на НБЛ, които им дават права да освобождават мениджъра. До момента подобен текст в правилника нямаше.

 

До гласуване за освобождаването на Лили Борисова не се е стигнало, тъй като трябва формално време, за да бъдат утвърдени промените на Управителен съвет на федерацията. Предстои да бъде определена и датата за провеждането му.

 

Чакаме Управителния съвет, след което освобождаването ще стане факт, заяви след заседанието Лили Борисова.

 

Тя не пожела да разкрие мотивите за искането на клубовете, но обеща да говори, след като премине гласуването и бъде освободена.

 

„Аз съм доста принципен и горд човек. Бях решила, когато получих това писмо абсолютно изненадващо, че ще изслушам аргументите на отборите, ще премисля дали имат правота и дали аз някъде съм сбъркала. Когато съм готова, прегледам всички факти, изкарам емоцията от разочарованието, ще говоря само с факти, без да соча с пръст. Ще опитам максимално да не съм емоционална, въпреки че ми е трудно. Сега няма да говоря за мотиви. Клубовете си ги изказаха – къде очаквани, къде неочаквани, къде просто, защото няма какво друго да кажат“, заяви Борисова.

 

На заседанието присъстваха Тодор Стойков, Константин Папазов, Петко Маринов, Асен Николов, Васил Кифев, Петър Георгиев, Михаил Михайлов, Борислав Чилингиров, Богдан Петков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лили Борисова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи