Чавдар Костов: Подценихме малко ситуацията


Чавдар Костов: Подценихме малко ситуацията
(сн. НБЛ)
14-05-2024 23:40 | Веселин Михайлов

Рилски спортист остана на крачка от това да си гарантира място на финала в Sesame НБЛ. Самоковският отбор допусна драматична загуба от Спартак Плевен с 81:83 в четвъртия мач от полуфиналите насред в зала „Балканстрой“. Чавдар Костов отново бе на висота за „скиорите“. Гардът загатна за офанзивния си потенциал в хода на срещата, но не успя да я доиграе, тъй като получи контузия през второто полувреме. Бившият национал завърши с 16 точки и 3 борби за 30 минути в игра.

 

"Сами си изпуснахме мача. Като цяло се разви перфектно за нас. Домакините имаха липсващи играчи, не знам защо. Родни Първис излезе, Николай Стоянов също, а след това ние като че ли подценихме малко ситуацията. Започнахме да играем доста лежерно, взеха ни няколко борби в нападение, от което успяха да реализират. Затова се разви двубоят по този начин." 

 

"Не сме подценили ситуацията след изгонването на Родни Първис. Съперникът игра с доста голямо желание, след като взимат и толкова много борби в нападение. Мачът си вървеше кош за кош още от началото, накрая отново бе така. Просто ние имахме отворена стрелба на Деян Карамфилов, ако беше вкарал, ние побеждавахме. Така че трябва да се стегнем, следващият мач да го изиграем по най-добрия начин и да спечелим.“ 

 

"Тази контузия я имам още от първия мач. Опитваме се с физиотерапевтите да правим всичко възможно, за да играя. Засега успявам да помагам. Ще видим докъде ще я докарам. Трябва да играем с по-голямо желание, защото в тази среща бяхме доста по-лежерни, отколкото в третия двубой."

 

"Бих казал на феновете в Самоков да напълнят залата в петък. Да се получи една хубава атмосфера и да стане един хубав мач за нас“, сподели Костов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Чавдар Костов, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи