Естудиантес взе Емо Стоилов в първия тим!


Естудиантес взе Емо Стоилов в първия тим!
11-11-2018 21:56 | Мария Мицова

Емил Стоилов продължава възхода си в Испания. Младият роден талант върви само нагоре, откакто замина от ЦСКА за Естудиантес.

 

От началото на сезона, 16-годишният център играе основна роля и е титуляр в състава на Естудиантес в Лига ЕВА, където всички големи испански клубове пускат своите дублиращи отбори - във възраст мъже. Освен това Емо играе и за подрастващите на Естудиантес, които се готвят за участие в турнир на младежката Евролига през декември.

 

Върхът на нещата до момента пък се случи тази вечер - Емо Стоилов бе на пейката в двубой от елита на Испания - Лига Ендеса!

 

Естудиантес включи Стоилов в групата на представителния отбор, след като една от звездите Ник Канер-Медли се контузи и не успя да се възстанови за пътуването до Сарагоса.

 

Вместо него, треньорите избраха именно Емил Стоилов от юношите, да попадне в групата от 12 играчи.

 

Естудиантес отстъпи с 85:91, а оспорваната битка до края не даде шанс на Хосеп Мария Берокал да пусне в игра Стоилов.

 

Въпреки това мигът със сигурност ще си остане значим за Емо - да бъде в отбор от може би най-силното вътрешно първенство в Европа само на 16 години. Изявите на българчето не остават незабелязани от специалистите в цяла Испания, които често споменават името му сред топ талантите на Пиренеите.

 

Преди него Божидар Аврамов също бе едва на 17, когато Памеса Валенсия го взе в първия отбор и той дебютира точно преди 11 години за мъжкия състав. През ноември 2007-а, Божидар дебютира първо в Купа УЛЕБ, а дни по-късно и в първенството.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Емил Стоилов, Естудиантес,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи