Лъчезар Диков: Искаме съперниците да се съобразяват с нас


Лъчезар Диков: Искаме съперниците да се съобразяват с нас
сн. BGBasket.com
25-02-2018 10:04 | BGbasket.com

Чавдар Троян бе солиден противник за БУБА Баскетбол в мач от 6-я кръг на първа шестица в А група при мъжете, но не успя да спре лидера в отсъствието на някои от титулярите на тима.

 

Ето какво сподели старши треньорът на Чавдар Лъчезар Диков след двубоя в Троян: "На моменти играхме дори по-добре, отколкото очаквах. При положение че не сме в пълен състав, използвах повече момчета от школата. Доволен съм от старанието и от показаното по време на мача, въпреки че загубихме."

 

Някои млади играчи вече се налагат в състава на троянци и това е повод за гордост за наставника: "Този сезон това ни е приоритетът. Аз работя тук вече пета година и искам да видя тези момчета в мъжки отбори. Времето ще покаже дали ще намерят място в баскетбола. Но до момента съм доволен от развитието, от старанието, от тренировките. Зависи и от шанса, който ще получат във времето. До момента показват това, на което са способни."

 

Амбициите и мястото в първата шестица? "Щом сме в първа шестица, там ни е мястото. Аз не мога да разчитам често на пълен състав. Ако сме в пълен състав, сме конкурентни. Първо целта ни бе шестицата, но има реалности. Нямаме подготовка, нямаме тренировъчен процес заедно, юношите нямат опит. Продължаваме да играем и да тренираме. Нямаме претенции да сме най-добрият отбор, но искаме да сме конкурентни и нашите съперници да се съобразяват с нас," завърши Диков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Чавдар Троян,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи