Чавдар Троян затрудни, но не спря похода на БУБА


Чавдар Троян затрудни, но не спря похода на БУБА
(сн. BGbasket.com)
24-02-2018 19:42 | BGbasket.com

БУБА Баскетбол записа 19-та поредна победа този сезон, като се наложи със 72-55 като гост на Чавдар Троян в изтеглен мач от шестия кръг на първа шестица в А група - мъже.

 

Чавдар Троян не можеше да разчита на двама от основните си играчи Тодор Колев и Кирил Райков за двубоя. В тяхното отсъствие обаче целият тим на домакините излезе страшно мобилизиран и с агресивна защита на ръба на позволеното не само се държеше равностойно, но и водеше след 10 минути с 22-18. От обратната страна бързо по две нарушения получиха Евгени Хаджирусев и Николай Михайлов, което обаче не лимитира много играта им.

 

БУБА качи оборотите и с поредица от тройки направи обрат и серия от 11-2 даде добър аванс за гостите. Последва сериозен брак в нападенията и на двата отбора, като никой не успя да отбележи цели 5 минути! Единствената точка за повече от 6 минути преди почивката бе един наказателен удар за БУБА. Точките под коша на Чавдар и стрелбата на Александър Милов за БУБА дадоха тон на двубоя, като до почивката гостите нанизаха 8 тройки, за водят с 35-26.

 

И второто полувреме започна с импулс за Чавдар и разликата падна за кратко, но БУБА се окопити бързо и отново взе добра преднина. Тя стана двуцифрена в средата на частта и преди финалния период бе 12 точки. Чавдар свърши и силите в последната четвърт и БУБА използва шанса си да вдигне до 19 аванса си само за три минути. Интригата вече бе приключила за финалните моменти от двубоя, завършил при 55-72.

 

За БУБА с 16 точки и 14 борби се отчете Александър Милов, 14 плюс 5 добави Николай Михайлов, а по 11 точки отбелязаха Евгени Хаджирусев и Иван Алипиев (6 борби).

 

За Чавдар с 15 точки и 10 борби завърши Филип Каменов, а по 11 точки добавиха Ценко Наков и Леонид Бажанов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН - БУБА БАСКЕТБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ПЪРВА ШЕСТИЦА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ, ПЪРВА ШЕСТИЦА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Чавдар Троян, БУБА баскетбол, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи