Христо Ценов: Оптимист съм за представянето ни


Христо Ценов: Оптимист съм за представянето ни
(сн. facebook.com/frbaschet)
20-01-2018 15:25

Старши треньорът на националния отбор за момчета до 16-годишна възраст Христо Ценов е оптимист преди предстоящите мачове на тима ни от Европейското първенство през лятото. България (16) ще играе с Финландия, Полша, Унгария, Исландия и Кипър, а според наставника, групата ни е преодолима.

 

„Ако имаме адекватна подготовка, добре структурирана, групата е преодолима. Играхме през декември с Унгария и видяхме техния отбор. Според мен, бяха тренирали само няколко дни, защото бяха необичайно неорганизирани. Имаме представа и от поляците, видяхме няколко деца набор 2002. Имат добри играчи, които бяха включени в отбора им миналата година. Знаем какво да очакваме от исландците – отдаденост и себераздаване до последно.

 

Смятам, че Кипър няма с какво да ни изненада. Наистина, на Европейско първенство не трябва да се подценява никой, но дори със силно поколение, съм оптимист, че са преодолим тим. Финландия са безспорен фаворит в тази група. На база от широка коментираната система на Хенрик Детман, най-вероятно те ще са най-подготвеният ни съперник.

 

Като цяло - очаквам подготовката с голямо нетърпение и съм оптимист за представянето ни.“, заяви Ценов пред basketball.bg.

 

Шампионатът ще се проведе в Сараево, Босна и Херцеговина, от 9 до 18 август. Миналото лято, в София, отборът ни в тази възраст, воден от Иван Коцев, остана на 14-то място.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (16), Христо Ценов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи