Тодор Стойков: Много хора се оправдават с нас за неуспехите си


Тодор Стойков: Много хора се оправдават с нас за неуспехите си
(сн. lap.bg)
02-06-2017 15:38 | Мария Маринова

Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков сподели, че е доволен от изминалия сезон, въпреки че не всички поставени цели са били изпълнени. Според него обаче няма значение с какъв резултат неговият тим е станал шампион, тъй като се помнят само победителите. Стойков разкритикува някои от останалите отбори, че се оправдават с Лукойл Академик за неуспехите си. Той не пропусна да коментира и темата с броя на чужденците, като заяви, че ако трябва шампионите ще играят само с българи, но това ще се отрази на качеството на първенството. Ето каква оценка направи Тодор Стойков за сезона:

 

„Трябва да направим анализ на изминалата година и сега е моментът. Доста различна ще е за някои моята гледна точка, но е важно да я кажа, защото трябва да се знае. Беше дълъг сезон с доста мачове. Имаше няколко поставени задачи от мен към треньора и играчите. Голяма част от тях се изпълниха, някои - не, но в спорта е така. Нашият отбор се опита да влезе в групите на Шампионска лига. Изигра два мача, единият загуби, другият спечели. За мен това си има обективна причина. Бях казал на треньора да са повече от миналата година и те бяха. Загубихме Купата, където изиграхме изключително слаб финал и спечелихме шампионската титла по категоричен начин. Помнят се само победителите, а с какъв резултат сме я спечелили няма никакво значение. Като цяло съм доволен, има още какво да се желае, но се надявам, че през следващата година това, което не сме постигнали, ще го направим.

 

Подадохме ръка на един български играч, който две години беше контузен. Лекувахме го и го върнахме в баскетбола. Това също е положителното, че дадохме шанс на Божидар Аврамов да играе отново и да може да помогне на националния отбор. Съмнява ме някой друг в България да може да го направи по този начин.

 

Мотивацията в нашия отбор дойде от някои изказванията на някои играчи на Берое, на които им стана малко по-голямо самочувствието, след като биха два пъти Куманово и един път нас, както и от някои сега стъпващи треньори, които започнаха да приказват повече, отколкото са направили. Затова нашият отбор показа как се играе във финалните мачове. Ние нито коментираме противниците като селекция, нито обръщаме внимание на съдиите, както правят някои други и се оправдават с това. Предлагам всеки да си гледа неговата селекция, той какво е направил и какви успехи е постигнал за времето, за което дава пари. Много отбори вдигнаха бюджетите си за селекция и за да прикрият неуспехите си, се оправдават със съдиите, търсейки причината в състава на Лукойл и това им изигра лоша шега. И аз не съм доволен от съдиите, но не ги коментирам.Аз съм подал оставка като член на УС, а че не са я приели, е друг въпрос. Някои хора са там от 15 години. Тези неща се натрупват. Ако Лукойл е причината за нивото на българския баскетбол, ние ще го приемем и ще преосмислим нашите инвестиции.

 

Пак сме обвинявани от някои хора, че сме имало много чужденци. Може другата седмица клубовете да решат да няма такива изобщо, ние нямаме проблем с това. Ние ще се съгласим и няма да даваме конкретно предложение, за да видим какво ще кажат другите. Аз миналата година не съм давал предложението да са пет. Това беше идея на Васко Кифев от Берое и не е бил клубът Лукойл, който започна сезона с петима чужденци. Други два бяха, а това че са си объркали селекцията, е техен проблем. Българските играчи имат договори с Лукойл, ще купим още четирима – петима и ще играем само с българи. Не мисля обаче, че тогава ще имаме някакви шансове в Европа и въпросът ще е дали изобщо да го правим. Ако трябва, ще играем само с български играчи, но кой ще участва тогава в другите отбори, като ние купим 12? Нали първенството ще стане още по-слабо.

 

Ако смятате, че е успех националният отбор да бие два пъти Косово и някой друг тим да побеждава Сигал Прищина, аз не съм съгласен. В Европа няма спорт, в който да няма чужденци. Когато обаче няма български играчи на определени позиции, ние няма как да играем в Европа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Тодор Стойков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи