15-годишните приключиха с победа в Букурещ


15-годишните приключиха с победа в Букурещ
(сн. БФБ)
30-04-2017 15:28 | БФБ

Националният отбор за момчета до 15-годишна възраст завърши с победа участието си в четиристранния международен турнир в Букурещ, Румъния. След като вчера победиха Косово, днес избраниците на Христо Ценов надиграха домакина Румъния с 47-39. Надпреварата е част от проекта на ФИБА Европа и Турската федерация за развитие на потенциални играчи в България, Македония, Румъния и Косово.

 

Българите започнаха добре двубоя, но след това позволиха на съперника си да навакса малкия натрупан аванс. Нашите изиграха добра втора четвърт, но след това, до края на третата позволиха изравняване. В рая обаче с агресивна защита и по-концентрирана игра българите си тръгнаха с успеха.

 

Васил Попов завърши с 10 точки, 9 добави Александър Витанов, а 8 – капитанът Емил Стоилов. Виктор Германов завърши с 12 борби, 5 точки, но и 8 грешки. Като цяло българите доминираха в борбата – 48-34, но направиха и повече грешки – 20, срещу 16.

 

Така, както и в Скопие през януари, България си тръгва от турнира с две победи и едно поражение. Следващата подобна надпревара, предвидена в проекта за развитие на ФИБА, е през есента в България.


СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (15) ОТ МАЧА С РУМЪНИЯ (15)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (15)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи